furtunaitc11354520096-1404807524

Continuarea acțiunii de toaletare a copacilor pe Strada Episcopiei ( Bloc 60),  de către angajații Giurgiu Servicii Locale (GSL), a stârnit discuții aprinse din partea locatarilor zonei, care s-au împotrivit vehement acestor tăieri, chiar dacă ele erau necesare, având în vedere înălțimea și vechimea copacilor. 

Foto : Arhivă- Redacție

În acest fel, salariații G.S.L. au fost nevoiți să renunțe la toaletare.  La scurt timp, însă, din pricina vântului puternic, o cracă de mari dimensiuni , dintr-unul din copacii existenți în zonă, ce fusese motiv de dispută între locatari și societatea locală,  s-a desprins și a căzut peste un autoturism parcat în apropierea blocului mai-sus menționat, deteriorându-l.

        În aceste condiții, prin intermediul publicației noastre, directorul G.S.L., George Pălălău, face din nou apel către giurgiuveni, rugându-i să înțeleagă că toaletările copacilor în oraș sunt imperios necesare. În caz contrar, există foarte mari șanse ca acest episod neplăcut de care aminteam, să se repete, iar ramurile voluminoase ale copacilor să producă nu numai pagube materiale, ci, mult mai grav, chiar victime umane, ceea ce, bineînțeles, nimeni nu își dorește – mai preciza directorul GSL.  Tot în acest sens, directorul societății oferă drept exemplu toaletarea din primăvara anului trecut, a copacilor aflați pe șos. București, care, în prezent, contribuie la o mai bună vizibilitate în trafic, precum și la iluminatul mult mai eficient pe timp de noapte.

(Teodora Nicolae )

 

 

1 COMENTARIU

  1. Pai sa vina in spatele blocului „Romarta” (bloc T120) ca ne rugam de ei de ani de zile sa taie din salcamul pe jumatate uscat care pune in pericol nu numai autoturismele dar si persoanele care tranziteaza zona si acoperisurile cladirilor adiacente catedralei episcopale, iar taierile se fac oriunde altundeva. De, copacii inca nu au drept de vot!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.