Miercuri 8 octombrie, ora 16.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu au fost sesizaţi  de către o femeie, de 43 ani, din comuna Letca Nouă, cu privire că o persoană din localitatea Letca Veche i-a împuşcat câinele.

În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase şi Criminalistic de la I.P.J. Giurgiu şi Postului de Poliţie Letca Nouă, care în urma cercetărilor au stabilit faptul că în  acea zi , în jurul orei 16.00, B. A., un bărbat de 57 ani, din comuna Letca Nouă,  în timp ce se afla în curtea locuinţei sale, a observat un câine care ieşea din casă. Omul  a n-a stat prea mult pe gânduri , a mers la fişetul metalic în care avea asigurate armele şi a luat o  pușcă de vânătoare cu alice, calibru  20 mm.,   cu care a tras un foc asupra câinelui ce se afla în curtea sa a, rănindu-l la un picior. Gestul său însă urma să-i aducă numai necazuri,  întrucât permisul de armă avea perioada de valabilitate expirată.   În urma verificărilor efectuate de poliţişti a reieşit faptul că bărbatul este posesor de permis de armă, în care are înscrise o armă de vânătoare cu alice, calibru 12 mm., o armă de vânătoare cu alice calibru 20 mm.  şi o armă de tir sportiv cu glonţ, calibru 5,6 mm., arme pe care acesta le-a pus la dispoziţia organelor de poliţie împreună cu cantitatea de 9 cartuşe de vânătoare cu alice calibru 20 mm. şi 89 cartuşe de vânătoare cu alice calibru 12 mm.

Poliţiştii vor dispune acum anularea dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de armă, fără drept şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Poliţiştii au ridicat de la faţa locului şi un tub cartuş calibru 20 mm., despre care posesorul armelor a precizat că este cel cu care a tras în câine.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.