1 (1)Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au depistat un autocamion marca MAN declarat de autorităţile poloneze ca bun căutat pentru confiscare.

În data de 6 august, în jurul orei 07.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră, cetăţeanul bulgar Vasilev V., în vârstă de 35 ani, la volanul unui autocamion marca MAN, cu numere de înmatriculare poloneze.

În urma verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că autocamionul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autorităţile poloneze din anul 2013.  Cetăţeanul bulgar a declarat că nu are cunoştinţă despre situaţia camionului, el fiind doar şoferul acestuia.

Poliţiştii de frontieră i-au întocmit  dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar autocamionul în valoare de 40.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul S.P.F. Calafat până la finalizarea cercetărilor.