Miercuri, 15 februarie, la Penitenciarul de Maximă siguranţă Giurgiu, agentul sef George Căprăruş a fost prins cu două telefoane mobile în timp ce încerca să le introducă în închisoare. În momentul descoperirii acestora agentul şef se afla în punctul de primire deţinuţi (PPD), localizat în interiorul sectorului de deţinere.  Aşa cum am aflat ulterior, activitatea desfăşurată de agentul şef era monitorizată de mai multă vreme, de către conducerea unităţii. Agentul şef Căprăruş George se angajase în sistemul administraţiei penitenciare, la Penitenciarul Giurgiu , încă din  data de 15.11.2000, prin ”încadrare din sursă externă”. Până la acest moment agentul şef nu fusese sancţionat disciplinar, pe tot parcursul acestor ani obţinând calificativul „Foarte Bine”. În urma acestei infracţiuni agentul a fost nevoit să-şi dea demisia.  Conducerea penitenciarului ne declara că a luat măsurile legale ce  se impun mai ales că  în acest este vorba de încălcarea  Legii 275/2006 (raportat la Anexa la HG nr. 1113/2010 pentru modificarea şi completarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 275/2006, aprobat prin HG nr. 1897/2006).

Cu privire la modul în care agentul şef şi-a dat demisia, Căprăruş a  ţinut să ne ofere o cu totul altă variantă: ” În dimineaţa zilei de 15 februarie am însoţit maşina cu deţinuţi la instanţa de judecată, după ce câţiva dintre aceştia au intrat la toaletă. Am intrat şi eu pentru a verifica dacă totul este în regulă şi dacă aceştia au plasat ceva obiecte prin diferite locuri ale încăperii, lucru care mi s-a confirmat, atunci când am verificat vasul de toaletă. Aici am găsit două telefoane mobile. Le-am luat şi le-am păstrat la mine fără însă a întreba cui aparţin ele, fiind convins că niciun deţinut nu  le-ar fi revendicat, din teamă.  Aveam suspiciunile mele cu privire la proprietarii telefoanelor,  suspiciuni pe care doream ulterior să mi le probez, dar numai după ce îi conduceam  în Penitenciar. Greşeala mea a fost că am intrat cu telefoanele în Penitenciar, o abatere gravă care m-a adus în situaţia asta, şi pe care o regret. Se pare însă că greşeala mea a  fost anticipată şi plănuită de alţii, altfel este  imposibil de explicat reacţia adjunctului Penitenciarului, care a venit direct la mine şi mi-a ordonat să mă dezbrac pentru a fi percheziţionat. Evident cele două telefoane au fost găsite asupra mea. După percheziţia corporală am fost dus într-un birou,  de către adjunctul şef şi păzit de doi mascaţi unde mi-a fost dictată demisia.

Recunosc că fapta mea constituie o încălcare gravă a legii şi statutului. Deşi am intrat în incinta Penitenciarului cu cele două obiecte interzise, nu  am avut nicio clipă intenţia de a plasa cele două telefoane unor deţinuţi. Ceea ce  pe mine mă surprinde  constă tocmai in modul cum s-a procedat. Dacă tot mi-a fost organizat  un flagrant, de ce nu au aşteptat să fiu prins în momentul în care plasam acele telefoane sau poate nu s-a dorit acest lucru. Eu din păcate am muşcat momeala. Telefoanele nu au fost puse de deţinuţi iar cei care mi-au organizat flagrantul erau convinşi că el nu vor ajunge la aceştia…Intenţia a fost de la început ca eu să fiu dat afară” – a mai declarat agentul Căprăruş.

Redacţie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.