CJ-Giurgiu-1Luni,  28 Decembrie,  a avut loc  ședința extraordinară a  Consiliului Județean Giurgiu, ultima din acest an.  Motivul  acestei ședințe, așa cum a menționat și Vasile Mustățea , președintele CJ Giurgiu,  l-a constituit un document primit de la ANAF,  conform căruia  județului Giurgiu i-au fost alocate sume importante (aproape 1, 7 milioane de lei) pentru achitarea arieratelor declarate la finele lunii noiembrie  .

Din această sumă, cea mai mare parte, de peste 1,5 milioane, urma să  revină Spitalului Județean de Urgență, în timp ce diferența de 133.000  era alocată Căminul de la Singureni. Suma de  peste 1,5 milioane urma să fie folosită în principal pentru achitarea unei corecții aplicate de comisia de verificare a proiectului de informatizare a Spitalului.

Aceste proiecte au fost discutate și aprobate de consilierii județeni în data de 28 Decembrie,  pentru ca ulterior, în data de 29 Decembrie, consilierii  să revină asupra hotărârilor luate . Ei au decis astfel să nu mai aloce bani pentru Spitalul Județean. Dr. Elena Dinu, managerul spitalului prezentă la ședință a expus toate argumentele pentru a   -i convinge pe consilierii județeni de importanța  acestui proiect și implicit  de  urgenţa alocării sumei respective, care, dacă nu va fi  plătită, pune în pericol întregul proiect. Se pare că deși inițial consilierii, în ședința din 28 Decembrie   sau lăsat convinși de pertinența argumentelor invocate, ulterior aceștia au revenit asupra deciziei și au respins proiectul de hotărăre prin care urma să se repartizeze Spitalului Judeţean suma de 1,5 milioane lei în ședința din 29 Decembrie

    Principalul motiv care determinat  convocarea acestei noi şedinţe, cu aceeaşi ordine de zi ca cea anterioară, l-a constituit  lipsa vizei de legalitate a secretarului Florian Dinu .  În concluzie  banii nu vor mai fi alocați Spitalului Județean pentru implementarea acelui proiect. Riscul neachitării acestei corecții până la 31 decembrie . incubă  pierderea  întregii sume investite în acel proiect.  Programul informatic implementat la SJU are legătură inclusiv cu viitoarea procedură de acreditare a spitalului.  

Managerul SJU Giurgiu, dr. Elena Dinu a precizat în acest sens că : Acest proiect se implementează de câțiva ani și a fost finalizat în luna noiembrie. Acest proiect a constat în achiziționarea de calculatoare, refacerea sistemului informatic, achiziționarea unui soft special serviciilor de sănătate. O comisie a Autorității de Management a făcut o serie de verificări, și pentru niște probleme – considerate de dânșii – ni s-a aplicat o corecție de 25%. Pe 21 decembrie am depus o contestație, la care nu am primit încă un răspuns. Dacă nu achităm această corecție până la 31 decembrie, riscăm să pierdem toți banii investiți pentru acest proiect…

(Marian TARU)