Orice proiect cu finanţare europeană se deschide şi se închide cu o conferinţă de presă…Așa că miercuri 10 decembrie , în sala de consiliu a Primăriei municipiului Giurgiu,  a avut loc o conferinţă de presă la care au participat  primarul Nicolae Barbu, vice-primar Alexandru Vladu, inspectorul general şcolar Gigi Oprişan, fostul director al liceului Ion Maiorescu prof. Ion Dincă, actualul director al liceului ,  Mirela Delea , precum şi alţi reprezentanţi ai aparatului administrativ din Primăria Giurgiu. Scopul acestei conferinţe de presă a fost acela de prezentare a încheierii proiectului de „Consolidare clădire Colegiul Naţional Ion Maiorescu”.

Așa cum am fost informați valoarea totală a proiectului prevăzută în contractul de finanţare nerambursabilă a fost de 3.542.903,02 lei , din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională a fost de 2.991.492,57 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul naţional 457.522,39 lei şi valoarea eligibilă nerambursabilă de la bugetul local 70.388,06 lei, la care s-au adăugat 23.500,00 lei , valoare  neeligibilă suportată de asemenea de la bugetul local.

Rezultatele concrete ale acestui proiect sunt:  două corpuri de clădire consolidate şi reabilitate (exterior şi interior ) din punct de vedere arhitectural, structural şi al instalaţiilor și  14 săli de clasă şi laboratoare reabilitate, toate redate procesului de învăţământ. De precizat că în cadrul acestui liceu , emblematic pentru oraşul Giurgiu,  recent reabilitat, învaţă 543 de elevi. (I.C.MANDU)