646x404 FOTO: ”Ionuț Tănăsoaia (dreapta fotografiei) alături de victima sa, tânărul Chauncy Hardy (stânga).

Giurgiuvenii cu siguranță își aduc aminte de tragica moarte, cu 5 ani în urmă,  a unui baschetbalist american ce evolua în echipa de baschet a orașului. În noaptea de 8 spre 9 octombrie 2011, baschetbalistul Chauncey Hardy  murea în urma unei lovituri primite în clubul ”Emotione” din Municipiul Giurgiu. El se stingea din viață după ce fusese lovit de giurgiuveanul Ionuț Adrian Tănăsoaia , un interlop din clanul Butoane, care a fost condamnat ulterior la șapte ani de închisoare cu executare.  

Prima instanță a considerat că perioada petrecută în detenție a fost suficientă pentru ispășirea pedepsei, astfel că a admis cererea de liberare condiționată. După un proces lung agresorul a fost condamnat la 7  ani de închisoare cu executare pentru lovituri cauzatoare de moarte.

În urmă cu câteva luni Judecătoria Sectorului 4 a acceptat însă eliberarea condiționată ( cu doi ani mai devreme), a lui Adrian Tănăsoaia. Conform sentinței penale pronunţată în şedinţă publică, în data de 23 februarie, 2016: În baza art. 587 Cpp rap. la art. 59-60 VCp, cu aplic. art. 5 Cp, admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat TĂNĂSOAIA IONUŢ ADRIAN. Dispune liberarea condiţionată a petentului condamnat de sub puterea MEPI nr. 346/2014 emis de Tribunalul Giurgiu în baza sentinţei penale nr. 346/2013. Atrage atenţia petentului condamnat asupra dispoziţiilor legale privind revocarea liberării condiţionate. În temeiul art. 275 alin. 3 Cpp, cheltuielile judiciare avansate rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare.

 În concluzie în timp ce un tânăr minunat ce avea tot viitorul înainte a putrezit deja sub pământ, lăsând un gol incomensurabil în sufletele părinților și a prietenilor săi, ucigașul său, un interlop giurgiuvean despre care mulți spun că nu va avea niciodată șansa reintegrării, este lăsat în libertate, urmând probabil a fi ajutat de ceilalți prieteni ai săi din gașcă, să facă ceea ce făcea și înainte de dramaticul accident…În privința membrilor clanului Butoane, cel care gestiona cu 5 ani în urmă, alături de primarul de atunci, Lucian Iliescu, întregul municipiu,îi putem vedea zilnic coborând din mașini luxoase, sfidându-i,  ca și altă dată , pe cetățenii onești ai acestui Municipiu. Ca o ironie a sorții (aproape macabră!), pentru meritele sale deosebite și experiența sa în administrarea orașului din care a ”hăcuit” cât a putut, Lucian Iliescu a fost solicitat de către candidatul PNL Giurgiu, la Primăria Municipiului, Florian Nicolae, în a-i da o mână de ajutor pentru a câștiga cât mai multe voturi, în acest scop  fiind recuperat ca liberal!

 (Jurnal)  

 

 

2 COMENTARII

  1. mie sila sa citesc.e romania,tara coruptiei si a hotilor.a doua america..pt.hoti si borfasi.
    pestele se impute de la cap nu de la coada. daca fura primaru fura si ..omul de rind.
    😉 UNDE ESTI TU TEPES DOAMNE.(sasi arunce o privire prin sfatul domnesc).

    • Este vina in primul rand al populatiei din tara asta, ca accepta ORICE din partea celor care conduc tara…pana si sclavii(iobagii) se mai rasculau din cand in cand impotriva boierilor… 😉

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.