Gipsanul nu scapă doar cu atât!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis în urmă cu puţin timp restituirea dosarului  la Tribunalul Giurgiu , pentru rejudecare a cazului privind uciderea baschetbalistului american Chauncey Hardy. Pe 9 octombrie 2011, conform comunicatelor primate din partea organelor de anchetă,  Ionuţ Tănăsoaia, un membru al clanului de interlopi, Butoane,   aflându-se în discoteca unui club din oraşul Giurgiu, pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan, l-a îmbrâncit şi apoi l-a lovit puternic cu pumnul în plină figură pe baschetbalistul american Chauncey Hardy, care s-a dezechilibrat şi a fost proiectat cu capul de un plan dur. În urma impactului, baschetbalistul a suferit leziuni traumatice cerebrale foarte grave, care au condus, câteva ore mai târziu, la decesul său.

Reamintim că Ionuţ Tănăsoaia – cel ce a provocat scandalul ce a precedat tragediei ce a urmat –  a fost condamnat la doar cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, lucru ce oripilat opinia publică la momentul anunţării ştirii. În fapt Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) Bucureşti îl condamnaseră pe 17 aprilie pe Ionuţ Tănăsoaia, la cinci ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte şi la un an şi opt luni pentru cea de ultraj şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, urmând  ca Gipsy Gipsanul să execute pedeapsa cea mai grea. În data de 27 februarie a.c, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au comunicat că au atacat cu apel sentinţa penală prin care s-a dispus condamnarea la cinci ani de închisoare cu executare a lui Ionuţ-Adrian Tănăsoaia. Conform Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la aplicarea acestei pedepse instanţa de fond a avut în vedere dispoziţiile din Codul de procedură penală privind recunoaşterea faptei.  Procurorii au apreciat soluţia ca fiind nelegală, întrucât pedeapsa componentă, de un an închisoare aplicată inculpatului pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice (prevăzută de art.321 alin.2 Cod penal, ale cărei limite sunt cuprinse între 2 şi 7 ani) este mai mică decât limita minimă a pedepsei prevăzută de lege pentru această infracţiune (în condiţiile în care nu i s-au reţinut circumstanţe atenuante).

Se pare că FBI-ul îşi arată influenţa

Soluţia a fost considerată şi netemeinică, întrucât, faţă de modul în care au fost săvârşite faptele reţinute în sarcina inculpatului Tănăsoaia Ionuţ-Adrian, instanţa putea să aplice, la pedeapsa rezultantă, un spor, după cum arăta PÎCCJ într-un comunicat. La acea vreme voci din presa presa locală giurgiuveană considera că FBI-ul nu-l va lăsa să scape pe Gipsanul doar cu o pedeapsî de câţiva ani . Iată că astăzi această bănuială se adevereşte. Acest caz ar putea veni ca o nouă lovitură dată clanului Butoane după  ce Dan Grecu, fiul  lui „Butoane”, a fost condamnat cu câteva luni în urmă la zece ani închisoare cu executare,  pentru trafic de minori şi opt ani interzicerea unor drepturi, în dosarul în care este acuzat de trafic de minori iar de curând Dan Grecu, zis “Butoane” a scăpat la mustaţă de închisoare după ce şi-a petrecut 29 de zile arestat preventiv, alături de alte 38 de persoane, printre care ginerele senatorului Cezar Măgureanu, Sorin Găzdac, omul de afaceri de origine libaneză Nicole Saikaly, cunoscut în presa mondenă drept fostul iubit al Ginei Pistol, Daniel Niţu, director la firma acestuia, şi de şefi din ANAF, într-un dosar de evaziune fiscală de peste 40 de milioane de euro anual, începând din 2010. ( Vom reveni cu amănunte în cursul zilelor viitoare).

Jurnal Press