Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu  au descoperit ascunse  în toaleta unui autocar, 1.800 pachete de ţigări şi 10 kg tutun vrac .

 În data de 29.01.2015, ora 00.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, la un autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţişti de frontieră au descoperit în toaleta autocarului 1.800 pachete de ţigări şi 10 kg tutun vrac. În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că ţigările aparţin cetăţeanului român Costel O., în vârstă de 20 de ani, pasager în autocar. Persoana în cauză a declarat că a cumpărat bunurile din Istanbul – Turcia contra sumei de 1.000 de euro cu scopul de a le comercializa în diferite pieţe din Bucureşti.

Ţigările şi tutunul în valoare de 19.000 lei au fost reţinute în vederea continuării cercetărilor, iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de introducerea în ţară de mărfuri susceptibile a fi contrafăcute ce prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 ţigarete sau peste 1 kg tutun de fumat. (Jurnal)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.