dsc_0253CSŞ Giurgiu dispută ultima partidă din sezonul regulat al Diviziei B la baschet masculin (Seria Centru) în compania formaţiei CSM II Bucureşti. Meciul se va desfăşura în Capitală, vineri după-amiază cu începere de la ora 17.00, devenind unul de palmares datorită faptului că indiferent de rezultat, clasamentul nu mai poate fi dat peste cap.

SERIE… CU PROBLEME. Cu două săptămâni înainte de începerea turneului semifinal, se cunosc doar şapte dintre cele opt echipe participante, singura necunoscută provenind chiar din seria giurgiuvenilor.

Dacă din Seria Vest s-au calificat CSŞ Miercurea Ciuc şi CSŞ Bega Tmişoara, iar din Seria Est – CSU Galaţi, Granitul Bucureşti şi Politehnica Iaşi, în Seria Centru lucrurile sunt mult mai complicate decât par la prima vedere.

Rapidul (locul 1) şi CSŞ Giurgiu (locul 2) vor fi urmate la turneul semifinal fie de Cuadripol II Braşov, fie de Galactica Braşov, în ecuaţie putând intra inclusiv SCM II Craiova.

Conform regulamentului Federaţiei Române de Baschet, la turneele de promovare în prima divizie (semifinal şi final) se pot califica şi echipele secunde ale formaţiilor din primul eşalon care au avut ghinionul să retrogradeze la finele stagiunii.

În acest moment Cuadripol Braşov dispută un meci de baraj pentru menţinerea în Divizia A cu CS Gladiator Cluj-Napoca, în timp ce SCM Craiova lupta împotriva celor de la Dinamo Bucureşti pentru acelaşi lucru. Până la ora la care redactăm acest material, s-au disputat câte două meciuri din maximul de cinci programate (se joacă după sistemul 3 din 5). Dacă braşovenii de la Cuadripol conduc cu 2-0 având nevoie de o singură victorie pentru “salvare”, SCM Craiova este condusă cu 2-0 de Dinamo şi este aproape retrogradată.

Dacă braşovenii se salvează, echipa secundă Cuadripol II, aflată pe poziţia a treia a clasamentului Seriei Centru, nu va avea drept de participare la turneul semifinal. Cum nici poziţia a patra, ocupată de CSM II Bucureşti nu este “eligibilă” (prima echipă terminând deja “deasupra liniei”), ultima reprezentantă a Seriei CSŞ-ului pentru “semifinale” ar fi Galactica Braşov, ocupanta poziţiei a cincea! Dacă ardelenii vor refuza să se prezinte la turneu, vor fi înlocuiţi cu SCM II Craiova (aceasta numai în cazul în care Dinamo trece de prima echipă a “oltenilor”).

EMOŢIILE ÎNCEP ÎN A DOUA JUMĂTATE A LUNII MAI. Turneul semifinal se va desfăşura în perioada 21-23 mai. Cele 8 echipe calificate vor fi împărţite în două grupe a câte patru formaţii, primele două din fiecare grupă urmând să se califice la Turneul Final. Dintre cele patru formaţii calificate la Turneul Final (4-6 iunie), primele două vor evolua în sezonul 2010-2011 în Divizia A.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.