DSC07299 Duminică 20 septembrie, dimineața, în jurul orei 05.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocar care efectua curse pe ruta Turcia – România, un cetăţean turc, în vârstă de 46 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit ascunse în cala autocarului, mai multe bagaje care conţineau obiecte de îmbrăcăminte si încălțăminte (770 perechi pantaloni, 225 perechi de pantofi de sport şi 195 treninguri), toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

La cercetări, s-a constatat că bunurile aparţin cetăţeanului turc Mehmet O., în vârstă de 42 de ani, pasager în autocar. Faţă de cele constatate, acesta a declarat că intenţiona să comercializeze bunurile cumpărate din Istanbul în diferite pieţe din Bucureşti în vederea obţinerii de profit.

Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile, în valoare de 93.600 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar cetăţeanului turc i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare. (JURNAL)