Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – (P.T.F. Calafat) au descoperit un cetăţean bulgar cu o bancnotă falsă de 200 de euro.

Miercuri  5 noiembrie, în jurul orei 4.30 dimineață, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat ( judeţul Dolj), s-a prezentat  pentru a intra în ţară cetăţeanul bulgar Ivanov C., în vârstă de 50 de ani, conducând un autocamion marca Iveco. După efectuarea controlului de frontieră, şoferul autocamionului, a intenţionat să plătească taxa de pod la casierul de la casa de taxare, și a înmânat acestuia o bancnotă de 200 de euro. În urma examinării bancnotei, s-a constatat faptul că aceasta nu prezintă elasticitatea uneia autentice. În urma verificării cu dispozitivul automat de citire, aparatul  nu a recunoscut bancnota, deci aceasta era falsă!

Cetăţeanul bulgar a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că bancna este falsă şi că a primit-o ca rest în Bulgaria. Bancnota a fost reţinută pe bază de dovadă  pentru continuarea cercetărilor, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie de valori falsificate. (Jurnal)

  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here