„El si-a construit un sistem mafiot…” afirma liderul Tineretului Social Democrat Giurgiu, Razvan Ispas

Romanii au platit, cu varf si indesat, costurile crizei, regasite in taierile anuntate de Traian Basescu si excutate de guvernele PDL. Basescu si ai lui nu au platit deloc, imbogatindu-se fara precedent pe timp de criza. Acum, dupa ce toti ceilalti pedelisti au fost inlaturati, Basescu este singurul hop care mai sta intre romani si perspectiva unei vieti linistite, dar si a unei razbunari de mult asteptate.

 • 29 iulie, ziua referendumului, este Ziua Judecatii, momentul in care Romania trebuie sa aleaga: il mai vor romanii pe Basescu si pe gasca lui de hoti sa ii conduca, fure si umileasca in continuare?
 • Romanii stiu foarte bine ce a insemnat dictatura si regimul Basescu. Prezenta lor intr-un numar cat mai mare la vot poate insemna un nou inceput. Absenta lor de la referendum va insemna, in mod sigur, aceleasi certuri, scandaluri, mizerii aruncate in continuu la adresa romanilor, umilirea viitoare a pensionarilor, a medicilor si pensionarilor.

Motive ale demiterii

 • Fara demiterea lui Basescu – Romania ramane in criza!
 • Basescu este trecutul – Romania trebuie sa mearga inainte!

Basescu trebuie sa plece, pentru ca:

 1. A incalcat grav Constitutia Romaniei. O spune Curtea Constitutionala, care a sesizat doua incalcari foarte grave ale Constitutiei: presedintele a incercat sa uzurpe rolul primului-ministru; presedintele nu si-a exercitat rolul de mediator – EL E SURSA RAULUI IN POLITICA ROMANEASCA! EL PRODUCE CRIZELE! EL NU REZOLVA NIMIC!
  1. Curtea Constitutionala a Romaniei a constat ca presedintele a incercat sa diminueze rolul constitutional al primului-ministru, prin asumarea prerogativelor constitutionale ce revin sefului Executivului.
  2. De asemenea, CCR a constat ca presedintele nu si-a exercitat rolul de mediator, una dintre cele mai importante obligatii constitutionale care revin acestuia.
  3. Acestea sunt fapte, nu vorbe fara efect, nu declaratii politice. Nu exista fapte mai grave sau mai putin grave de incalcare a Constitutiei. Incalcarea Constitutiei in sine este un fapt grav, iar pentru asta Traian Basescu trebuie sa plece.
  4. Consecinta directa a actiunilor presedintelui este tensiunea dintre institutii, tensiunea dintre institutii si societate, si absenta unui Guvern cu puteri depline pentru mai bine de doi ani. Practic, CCR a consfiintit faptul ca Traian Basescu a vrut sa duca Romania pe calea dictaturii.
  5. Traian Basescu a facut si desfacut guverne in spatele usilor inchise. Presedintele insusi a recunoscut, impreuna cu fostul premier Ungureanu, ca au pregatit luni de zile numirea acestuia din urma. Asta, desi presedintele nu are dreptul sa impuna premieri. Cu alte cuvinte, soarta lui Boc a fost decisa la Cotroceni si nu in Parlament, ceea ce este un abuz de putere.
 1. Si-a construit un sistem mafiot, cu care a furat Romania in acesti ani. Udrea, Blejnar, Anastase, Falca, Flutur, Berceanu si Videanu – toti au furat miliarde de euro, in timp ce romanilor le-au taiat salariile si pensiile, si le-au marit taxele! Toti acesti oameni au nevoie de Basescu, pentru a nu plati pentru coruptia lor!
  1. Traian Basescu este cel care a decis taierea pensiilor si salariilor, chiar daca existau alte opinii in Guvernul de atunci si chiar daca erau ministrii care nu avea cunostinta despre aceasta decizie – cum a fost cazul ministrului Seitan.
  2. Milioane de romani au avut de suferit in urma acestor decizii. Au existat insa si unii care au castigat. Cei carora nu li s-au taiat banii pentru contracte oneroase si care au prosperat in perioada de criza, dat fiind rolul lor de clientela a PDL.
  3. Sa nu uitam toate masurile pe care guvernarile PDL le-au luat, la indemnul presedintelui Basescu:
   1. i.      PDL a taiat salariile cu 25%!
   2. ii.      PDL a crescut TVA la 24%, fapt care a dus la cresterea pretului la alimente si utilitati!
   3. iii.      PDL a taiat pensiile sub 1000 de RON, prin introducerea platii asigurarilor de sanatate!
   4. iv.      PDL a taiat subventia pentru incalzire, fapt care a dus la dublarea sau triplarea facturilor la incalzire pentru milioane de romani!
   5. v.      PDL a desfiintat aproape 70 de spitale, lasand sute de mii de romani fara acces imediat la servicii medicale!
   6. vi.      PDL a desfiintat scoli si a dat afara mii de profesori!
 1. Si vor continua pe aceeasi linie, daca romanii ii vor mai lasa sa revina la guvernare, daca il vor mai lasa pe Traian Basescu sa faca jocurile de la Palatul Cotroceni.
 1. Basescu a taiat salariile si pensiile, si a distrus statul in Romania. In schimb, a acoperit fraudele PDL, abuzurile, amenintarile, ascultarea de telefoane, atacurile la presa, politia politica, alegerile fraudate, controalele abuzive la firme, taxele crescute...
 2. Protejat, incurajat si sustinut de Traian Basescu, PDL a instituit, pas cu pas, ’statul mafiot’ in Romania si a facut din coruptie un mod de viata pentru oamenii pe care i-a implantat in functii publice.
  1. Din cauza acestei coruptii au fost taiate pensiile si salariile, nu din cauza crizei economice. Clientela PDL s-a hranit din banii publici, in vreme ce pe pensionari si bugetarii au fost obligati sa acopere gaura lasata in buget!
  2. Sa nu uitam cine sunt cei din camarila lui Basescu. Sunt oamenii care acum lanseaza atacuri fara precedent la adresa Romaniei, afectand interesele romanilor, pentru a nu pierde puterea.
   1. i.      Sorin Blejnar – un personaj controversat tinut in brate ani de zile de PDL. Existau acuzatii care il plasau pe Sorin Blejnar, inca de anul trecut, in postura de Regina a vamilor din Romania, sponsor electoral al PDL.
   2. ii.      Elena Udrea – „mama” PNDI – Programul Elenei Udrea era unul politic, prin care s-au risipit masiv banii publici. Udrea a fost ministrul cu cei mai multi bani pe mana, doar pentru ca a fost favorizata de Traian Basescu.
   3. iii.      Fostii ministri ai Muncii Ioan Botis, Sebastian Lazaroiu si Sulfina Barbu au dat cea mai mare gaura bugetului Romaniei – din cauza neregulilor pedelistilor, Romania risca sa piarda definitiv fonduri europene de 100 de milioane de euro, in acest an, si alte 1,1 miliarde de euro, in 2013.
   4. iv.      Lucian Duta la CNAS, pentru care Basescu a fortat demisia unui ministru, doar ca Duta sa ramane in functie – PDL si-a batut joc de bolnavii de cancer din Romania! Seful CNAS trebuia demis! El a fost tinut in functie luni de zile, pentru ca era unul din sponsorii PDL.
   5. v.      Adriean Videanu, ”ministrul destept” al Economiei, care a avut posibilitatea sa termine cu „baietii destepti” nu a facut-o, ci le-a prelungit contractele, la ordinul lui Basescu.
   6. vi.      Toate notele semnate de Videanu, prin care se exporta energie electrica, prevad procedura contractarii directe. Altfel spus, inseamna ca s-au inteles ei intre ei, PDL-ul si „baietii destepti”, Adriean Videanu si prietenii sai de table de pe Riviera Franceza.
   7. vii.      Roberta Anastase este cea care a furat cu nerusinare, si in vazul tuturor, votul in Parlament la Legea privind sistemul unitar de pensii. Pentru ca Traian Basescu a cerut in mod expres, Romania a avut in a treia functie in stat un infractor dovedit de probele pe care le-au vazut milioane de romani.
 1. Basescu i-a umilit pe cei mai multi dintre romani. A jignit jurnalistii, a jignit profesorii, a jignit medicii, a jignit politistii, a jignit magistratii. L-a jignit pe Regele Mihai. I-a jignit pe bugetari. I-a jignit pe pensionari. I-a jignit pe militari. Basescu n-a fost presedintele tuturor romanilor – a fost presedintele lui si a lui Udrea!
  1. Saracii au fost numiti lenesi si paraziti.
  2. Magistratii au fost numiti corupti.
  3. Medicii si profesorii au fost invitati sa paraseasca tara daca nu le convine ce decide Traian Basescu. Mai mult, au fost nici mai mult nici mai putin decat considerati principali ”dusmani ai reformelor” lui Basescu, fapt pentru care trebuiau combatuti.
  4. Jurnalisti au ajuns sa fie considerati o amenintare pentru securitatea nationala, doar pentru ca au avut curajul sa aduca in atentie neregulile pe care Traian Basescu si acolitii sai au incercat sa le ascunda.
  5. Sa nu uitam ca Traian Basescu a umilit personalitati de marca, precum regele Mihai, actori de teatru si de film si alte valori ale Romaniei, pe care le-a murdarit pentru ca erau mai iubite si mai respectate decat el.
  6. Traian Basescu a incurajat ura impotriva acestor oameni, si vedem ca acest lucru este din nou reluat.
  7. g. Acum, sustinatorii sai spun despre cei care nu il mai vor pe Basescu ca sunt pomanagii, ca sunt hoti, ca sunt patrupede (MRU). Un om care vrea sa mosteneasca scaunul de presedinte de la Basescu, care ii face acum campanie, ii considera pe romanii care nu il mai vor presedinte pe Basescu drept patrupede.

TSD Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here