La capătul unui meci spectaculos, oltenii au pierdut în faţa giurgiuvenilor, deşi Eric deschisese scorul cu un supergol.

„Eurofantasticii” şi-au dat ieri întîlnire în oraşul lui Brîncuşi. Pandurii şi Astra şi-au măsurat forţele între ele, înainte de întîlnirile cu portughezii de la Braga, respectiv israelienii de la Maccabi Haifa.

 

Nici nu s-au aşezat bine în ghete ploieştenii că Eric a inventat un gol din nimic, o bijuterie, şut cu efect de la 35 de metri (6): 1-0! Lung n-a putut decît să urmărească mingea cu privirea, execuţia brazilianului lăsîndu-l fără reacţie.

Astra a replicat prin Budescu, însă acesta n-a găsit spaţiul porţii (7). La poarta cealaltă, un minut mai tîrziu, Breeveld a ratat cu puţin vinclul porţii. Gorjenii au rămas sus, au presat, iar Erico a irosit cu mare uşurinţă o ocazie uriaşă, cînd a trimis peste din 6 metri (21).

Revenire de senzaţie
Prahovenii au prins curaj şi, după ce Tembo nu l-a putut păcăli pe Lazar cu un lob de la 18 metri, cu trei minute înainte de pauză, Ivanovski a egalat, după o fază creată de Amorim şi Budescu: 1-1!

După pauză, gorjenii au continuat să acuze golul primit, dar nici Astra nu s-a aruncat în atac. Aflat la ultimul său meci în tricoul Pandurilor, Nistor s-a zbătut mult şi chiar putea marca. A trimis puternic din marginea careului, însă a ratat ţinta (51).

Din lovitură liberă, Eric nu l-a mai învins pe Lung (60), iar ploieştenii au dat lovitura pe contraatac! Cristescu a recuperat un balon şi l-a lansat perfect pe Ivanovski, care a reuşit „dubla” (63): 1-2! Înainte de a părăsi terenul, Nistor l-a „întins” bine pe Lung, iar Erico l-a luat la ţintă din 4 metri (74).

De Amorim şi Cristescu puteau majora diferenţa, însă n-au găsit cadrul porţii. A făcut-o Morais, în finalul partidei, cînd l-a învins pe Lazar cu un şut modest din colţul careului de 16 metri. S-a terminat 3-1 pentru Astra, formaţie ce ajunge la 12 puncte din tot atîtea posibile în Liga 1!

Penalty refuzat oaspeţilor

În minutul 12, Budescu a fost faultat de Erico, iar „centralul” Alexandru Tudor a sesizat faultul, dar a dictat lovitură liberă de la marginea terenului. Reluările DigiSport au arătat că atacantul Astrei avea piciorul pe linia careului, aşadar, se impunea lovitură de la 11 metri.

„Mi-aş fi dorit ca ultimul meu meci la Pandurii să coincidă cu o victorie. N-a fost să fie, plec puţin trist la Evian, dar le doresc mult succes băieţilor în Europa şi în campionat” (Dan Nistor, mijlocaş Pandurii)

„Îmi scot pălăria în faţa băieţilor. Eric a marcat cu o superexecuţie, dar am avut puterea să trecem peste golul lor. Găman nu a jucat pentru că e posibil să plece în Franţa” (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

„Sînt dezamăgit de organizatori! Am fost atacat de nişte huligani, au aruncat cu steaguri în mine, n-a existat pază. Totuşi, mă bucur că sîntem pe primul loc, cred că vom rămîne aici pînă în etapa a 35-a!” (Ioan Niculae, patron Astra)

www.gsp.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here