arma-vanatoareZilele trecute au fost trimiși în judecată mai mulți inculpați într-un caz început încă din 2012…Ce se întâmplase de fapt?   La data de 11.09.2012, Inspectoratul General al Poliției Române — Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că inculpatul STANCU CRISTI în schimbul unor foloase materiale, a pus la dispoziție unele dintre armele letale de vânătoare pe care le deținea legal, unor persoane neautorizate, respectiv inculpaților LAZĂR PAUL și fiilor acestuia, LAZĂR CONSTANTIN și LAZĂR MARIAN CRISTIAN, arme cu care aceștia din urmă comiteau acte de braconaj cinegetic pe fonduri de vânătoare din județele Ilfov și Giurgiu.

Din probatoriul administrat a rezultat că  cei numiți mai sus  au braconat cu ușurință în zonele aflate în componența fondului de vânătoare Mihăilești, gestionat de A.V.P.S. Diana București, cu complicitatea paznicului de vânătoare al acestui fond, și a paznicului unei bălți din județul Giurgiu, inculpatul Bălosu Marian, gestionată de aceeași Asociație vânătorească,.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că, în perioada 2010 — 2013, inculpații au desfășurat în mod constant și repetat, o activitate infracțională complexă și susținută, bazată pe o documentare amănunțită cu privire la localizarea vânatului în fondurile de vânătoare vizate și pe supravegherea paznicilor de vânătoare și a altor organe de control, în scopul capturării eficiente a cât mai multor exemplare de vânat, cu predilecție din speciile mari, precum și evitării prinderii în flagrant.

Prin activitatea infracțională inculpații au cauzat un prejudiciu de aprox. 167.000 euro și 13.590 lei.

Dosarul a fost înaintat, zilele trecute , spre competentă soluționare, Judecătoriei Cornetu ( Jud. Ilfov).Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu au finalizat cercetările și au dispus trimiterea lor  în judecată.

(JGR)