Neatenţia în trafic, una din cauzele accidentelor

În ziua de 28 septembrie, în jurul orei 10.30, pe Drumul Judeţean 411, în localitatea Stâlpu, comuna Iepureşti, judeţul Giurgiu, conducătorul unui autovehicul special marca Fiat Doblo, a efectuat depăşirea  neregulamentară a unui autoturism Ford, care circula în aceeaşi direcţie, intrând în coliziune laterală cu acesta.

Din accident a rezultat rănirea uşoară (traumatism cervical) a conducătorului autoturismului Ford, B. MARIAN, de 41  ani, din municipiul Bucureşti. Tot în data de 28 sptembrie orele 22.31, pe Drumul Judeţean 601, în afara localităţii Crevedia-Mare, judeţul Giurgiu, conducătorul unui autoturism DACIA Solenza, datorită neatenţiei în conducere a pierdut controlul volanului intrând pe contrasens, părăsind partea carosabilă şi izbindu-se violent frontal de un copac de pe marginea şoselei. Din impact a  rezultat decesul conducătorului auto şi al altor trei persoane cu vârste cuprinse între 22 şi 26 de ani precum, rănirea gravă a unui al cincilea pasager, de 27 de ani, pasager pe bancheta din spate mijloc a autoturismului şi avarierea în proporţie de 90% a autoturismului. O zi mai târziu (29 sptembrie), ora 20.15, pe Drumul Judeţean 601, în localitatea Bolintin Deal, o conducătoare din oraşul Bolintin Vale, în timp ce conducea autoturismul, nu a păstrat o distanţă de siguranţă în mers şi a intrat în coliziune cu o căruţă, nesemnalizată, care se deplasa în aceeaşi direcţie de mers. Din impact a rezultat rănirea uşoară  a  conducătorului atelajului (traumatism cranio-cerebral acut, plagă parietală dreapta) şi a celei de a doua  persoane din căruţă, (traumatism cranio-cerebral acut închis). Ambii participanţi la trafic au fost testaţi alcooltest, rezultatul fiind negative, fiindu-le recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În ziua de 30 septembrie, ora 19.40, în localitatea Floreşti, comuna Floreşti Stoeneşti, F.GEORGE, de 27 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea autoturismul, a accidentat un minor în vârstă de 12 ani, din localitate, care a pătruns cu bicicleta de pe acostament pe carosabil fără să se asigure. Minorul a fost imediat transportat la Spitalul de Urgenţă Floreasca, unde i s-a stabilit diagnosticul de „ traumatism cranio-cerebral nivel I, hematom epicranian occipital drept, plagă contuză pavilion auricular drept şi contuzie genunchi stâng”.

În  aceeaşi zi, înainte de miezul nopţii (ora 23.30), pe Drumul Judeţean 411, în localitatea Grădiştea, comuna Comana,  I. MARIN,  de 38 ani, din aceeaşi localitate, în timp ce conducea mopedul, din cauza neatenţiei în conducere  a pierdut controlul acestuia, răsturnându-se într-un şanţ.  Din impact a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat urgent la Spitalul „Bagdasar Arsenie” din municipiul Bucureşti, unde i s-a stabilit diagnosticul de „traumatism cranio-cerebral nivel I, cu escoriaţii faciale  şi contuzie taraco-abdominală”. Conducătorul mopedului a refuzat testarea cu aparatul Drager şi recoltarea de probe biologice.

Jurnal Press

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here