Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( P.T.F. Calafat )au depistat 3 persoane care au prezentat politistilor de frontiera documente de călătorie false. 

Luni 3 noiembrie , în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu un autoturism marca Daewoo,  un bărbat  care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor slovace. La verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta a fost falsificat prin rescanarea laser a fotografiei aplicată peste fotografia titularului. În urma verificărilor a reieşit că persoana în cauză este cetăţeanul sirian Bader M., în vârstă de 21 de ani. Bărbatul a declarat că a plecat din Siria în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, pe ruta Turcia-Bulgaria, iar odată ajuns la Sofia a luat legătura cu un cetăţean bulgar care i-a procurat documentul falsificat, continuându-şi călătoria cu destinaţia Slovacia.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat au fost depistate două  femei care s-au legitimat cu paşapoarte sârbeşti false. Cele două femei nu şi-au declarat cetăţenia.

În ambele cazuri, persoanele şi documentele de călătorie au fost preluate, conform protocolului româno – bulgar, de către autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here