Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu  ( P.T.F. Calafat )au depistat 3 persoane care au prezentat politistilor de frontiera documente de călătorie false. 

Luni 3 noiembrie , în jurul orei 12.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, călătorind cu un autoturism marca Daewoo,  un bărbat  care a prezentat la controlul de frontieră o carte de identitate cu însemnele autorităţilor slovace. La verificarea documentului, poliţiştii de frontieră au constatat că acesta a fost falsificat prin rescanarea laser a fotografiei aplicată peste fotografia titularului. În urma verificărilor a reieşit că persoana în cauză este cetăţeanul sirian Bader M., în vârstă de 21 de ani. Bărbatul a declarat că a plecat din Siria în urmă cu aproximativ o lună şi jumătate, pe ruta Turcia-Bulgaria, iar odată ajuns la Sofia a luat legătura cu un cetăţean bulgar care i-a procurat documentul falsificat, continuându-şi călătoria cu destinaţia Slovacia.

Câteva ore mai târziu, la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat au fost depistate două  femei care s-au legitimat cu paşapoarte sârbeşti false. Cele două femei nu şi-au declarat cetăţenia.

În ambele cazuri, persoanele şi documentele de călătorie au fost preluate, conform protocolului româno – bulgar, de către autorităţile de frontieră bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.