politisti-desteptarea.ro_

În această perioadă, Poliția Română desfășoară verificări cu privire la situațiile în care mai multe persoane și-au stabilit reședința la aceeași adresă sau în cazul persoanelor care în mod repetitiv își stabilesc reședința în perioada pre-electorală.

 Astfel, de la începutul campaniei electorale și până în prezent, la nivelul județului Giurgiu polițiștii au verificat informările transmise de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

 În urma acestor verificări, au fost întocmite 3 dosare penale, în care sunt cercetate mai multe persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în declarații, abuz în serviciu și coruperea alegătorului și au fost aplicate 7 de sancțiuni contravenționale, conform OUG 97/2005.

 De asemenea, polițiștii au desfășurat o serie de activități preventive, în cadrul Campaniei “Tu votezi! MAI te informează!”, prin intermediul cărora cetățenii au primit recomandări în legătură cu procesul electoral: să dețină documente de identitate valabile, să nu accepte mită electorală și să respecte confidențialitatea votului, precum și informații cu privire la principalele prevederi legale referitoare la alegeri, contravențiile și infracțiunile prevăzute de Codul Penal.

De la începutul campaniei electorale și până în prezent, toate persoanele comunicate că și-au stabilit reședința pe raza de competență administrativă a județului Giurgiu, în mod repetitiv, au fost verificate de polițiști.

 Conform dispoziției ministrului afacerilor interne, domnul Petre Tobă, prioritatea acestei perioade este organizarea în bune condiții a alegerilor locale, sens în care șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu, a dispus ca, la nivel național, polițiștii să desfășoare activități în vederea asigurării ordinii publice și a gestionării posibilelor incidente cu caracter electoral. 

 Acțiunile Poliției Române, pe cele trei paliere, vor continua și în perioada următoare, în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

(Jurnal)