Aşa cum anticipam în numărul nostru precedent, ziua de 13 martie a fost una plină pentru elevii claselor de liceu şi gimnaziu. “Cupa liceelor” la handbal feminin, şi “Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar” la minifotbal şi handbal s-au disputat în patru locaţii diferite, aproape simultan.

dsc02094

CUPA LICEELOR – handbal feminin

Astfel, la o săptămână după ce băieţii de la Marină au obţinut biletele pentru faza zonală, a venit rândul practicantelor de handbal din liceele giurgiuvene să îşi demonstreze măiestria în sportul cu mingea mică.

Disputată în sala de sport a şcolii numărul zece, competiţia a adus la start cinci formaţii, cu una mai mult decât cea masculină.

După un sistem greoi (tip turneu) cu zece meciuri, câştigătoare s-a dovedit a fi echipa Grupului Şcolar Mihăileşti, antrenată de Gheorghe Bratu. Colegiul Naţional “Ion Maiorescu” şi Grupul Şcolar Economic “Ion Barbu” au urcat şi ele pe podium, ultimele două clasate fiind Liceul “Nicolae Cartojan” şi cel din comuna Hotarele.

Iată rezultatele înregistrate:

n ECONOMIC – Cartojan 12-6

n MIHĂILEŞTI – Maiorescu 11-7

n Cartojan – MIHĂILEŞTI 2-14

n Hotarele – ECONOMIC 4-8

n MIHĂILEŞTI – Hotarele 10-2

n MAIORESCU – Cartojan 8-3

n MAIORESCU – Hotarele 7-2

n MIHĂILEŞTI – Economic 9-3

n MAIORESCU – Economic 6-4

n CARTOJAN – Hotarele 7-2

ONSS – minifotbal (urban)

Singura clasă cu profil sportiv din Giurgiu (Şcoala numărul 5 “Emil Gulian”) şi-a demonstrat încă o dată valoarea, reuşind să cucerească din nou titlul de campioană judeţeană la minifotbal.

Antrenată de Adonis Puiu şi supervizată de Gheorghe Bivolaru, echipa şcolii numărul cinci s-a impus (chiar pe teren propriu) cu 4-1 în faţa echipei şcolii numărul unu, surpriza plăcută a competiţiei.

Pe cea de-a treia treaptă a podiumului a urcat echipa şcolii numărul doi, antrenată de cunoscutul jurnalist şi profesor de educaţie fizică, Costel Spânu, care s-a impus după executarea loviturilor de departajare.

Altădată cea mai bună din judeţ, şi chiar din ţară, şcoala numărul patru a dezamăgit crunt, reuşind să termine penultima, înaintea şcolii numărul opt. Profesorul Mihai Zimnicaru a acuzat Inspectoratul Şcolar de faptul că, în aceeaşi zi şi de la aceeaşi oră, cei mai buni elevi ai săi nu au putut veni la fotbal deoarece susţineau “Olimpiada” la probele de matematică şi limba franceză.

“Noi ne-am ghidat întotdeauna după programul transmis de către Minister. Avem la dispoziţie doar câteva zile în care putem organiza aceste etape. Profesorii care se plâng au dreptate, însă chiar nu putem organiza în alte zile aceste competiţii pentru că am da peste cap întregul sistem” a declarat Mariana Sonea, inspector de specialitate.

Rezultatele complete ale fazei judeţene la minifotbal (urban):

n Şcoala 2 – Şcoala 8: 1-1 (4-3 după lovituri de departajare) – meci de baraj

n Şcoala 1 – Şcoala 4: 4-1 – semifinala 1

n Şcoala 2 – Şcoala 5: 0-5 – semifinala 2

n Şcoala 1 – Şcoala 5: 1-4 – finala

ONSS – minifotbal (rural)

Interesul a fost unul ridicat şi la nivelul şcolilor provenite din mediul rural, numărul echipelor prezente fiind mai mare decât cel al echipelor provenite din municipiul Giurgiu (8 faţă de 5).

Au răspuns “prezent” şcolile din Palanca, Gostinu, Comana, Greaca, Slobozia, Stăneşti, Stoeneşti şi Frăteşti, alte două formaţii din Bolintin Vale şi Malu Spart fiind respinse de organizatori datorită unor probleme “tehnice”. Cu toate acestea, cele două formaţii au evoluat într-un meci direct, care nu a contat în clasament.

Disputată în sala liceului de Chimie, competiţia de minifotbal a fost una disputată, în final şcoala din Greaca dovedindu-se a fi cea mai bună.

Iată rezultatele complete ale fazei judeţene de minifotbal (rural):

SFERTURI:

n Frăteşti – Palanca 5-5 (7-5 după lovituri de departajare)

n Gostinu – Slobozia 2-6

n Comana – Greaca 0-7

n Stăneşti – Stoeneşti 1-6

SEMIFINALE:

n Slobozia – Frăteşti 4-2

n Greaca – Stoeneşti 7-6

FINALA MICĂ:

n Frăteşti – Stoeneşti 3-3 (4-3 după lovituri de departajare)

FINALA MARE:

n GREACA – Slobozia 4-3

ONSS – handbal (masculin şi feminin)

În fine, tot în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar s-au desfăşurat şi competiţiile judeţene aferente handbalului feminin şi masculin.

Dacă la fete situaţia a fost “tragi-comică”, cu numai trei formaţii înscrise, la masculin lucrurile au stat mult mai bine. Formată pe osatura echipei Nova Force – prezentă în Campionatul Naţional de Handbal – fetele de la şcoala numărul 8 s-au distrat cu şcoala din Bolintin Vale, căreia i-a administrat un sec… 24-1, în condiţiile în care şcoala din Bolintin Vale, trecuse în meciul de “baraj” (pentru finală), de Malu Spart cu 12-0.

Antrenate de Tiberiu Adam şi supervizate de Virgil Georgescu, fetele şcolii numărul 8, Academician Marin Voiculescu, încearcă să repete performanţa de anul trecut, atunci când au reuşit să obţină medaliile de bronz în “finala naţională”. Până acolo, elevele şcolii numărul 8, trebuie să se impună la “zona” organizată de municipiul Slobozia (judeţul Ialomiţa).

În fine, la băieţi, lucrurile au fost clare, clasamentul final fiind unul “aşteptat”: Grupul Şcolar Mihăileşti s-a clasat pe prima poziţie, locul secund a aparţinut Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”, în timp ce şcoala numărul 10 a încheiat podiumul.

Bogdan VLADU

1 COMENTARIU

  1. Interesanta stire. Poate CJ Giurgiu ar trebui sa se implice mai mult in sportul din judet si mai ales in locurile de unde provin talente si unde exista preocupare(as mentiona aici fotbal, handbal, atletism, basket). Cea mai grea povara pentru scoli (caci despre cluburi nu e cazul sa vorbim) o consitutie deplasarea. Numarul de meciuri mare (cum mentioneaza si articolul) intr-o zi nu este ceva normal.

    Sa auzim numai de bine

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here