cai-leteaVineri  22 mai, ora 14.00, pe Drumul Naţional 41, în afara localităţii Prundu din judeţul Giurgiu, T. M., un bărbat de 56 ani, din municipiul Bucureşti, în timp ce conducea autoturismul marca Dacia Logan, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice, nu a adaptat viteza într-o curbă la stânga, a pierdut controlul asupra autoturismului şi s-a răsturnat pe plafon în afara părţii carosabile.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii suplimentare.Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilo-test care a indicat valoarea de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Duminică  24 mai, în jurul orei 17.45, pe Drumul Judeţean 601, în afara localităţii Malu Spart, , Ş. C., un tânăr de 28 ani, din localitatea  Crivina, judeţul Giurgiu, în timp ce conducea mopedul a lovit un cal nesupravegheat, care a pătruns pe partea carosabilă, aparţinând lui M. G., un bărbat de 55 ani, din comuna Ţiţeşti, judeţul Argeş.

Din accident a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului şi a lui M. I., o minoră de 15 ani, din comuna Ogrezeni, judeţul Giurgiu, pasageră pe moped, care au fost transportaţi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi Dr. Bagdasar Arsenie pentru acordarea de îngrijiri şi efectuarea de investigaţii medicale amănunţite. Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilo-test, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii Formaţiunii Rutiere de la Poliţia Oraşului Bolintin Vale au deschis în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Tot Duminică  24 mai, la ora 21.45, pe Drumul Naţional 5, în comuna Călugăreni,  S. I., un tânăr de 26 ani, din comuna Călugăreni,  în timp ce conducea autoturismul, nu a acordat prioritate de trecere lui M. I. A., un bărbat de 38 ani, din comuna Călugăreni, judeţul Giurgiu, pieton care traversa drumul pe trecerea pentru pietoni semnalizată corespunzător, accidentându-l. Din accident a rezultat rănirea gravă a pietonului care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu pentru acordarea de îngrijiri medicale şi efectuarea de investigaţii suplimentare.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilo-test care a indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru pieton şi zero pentru conducătorul auto, fiindu-le recoltate şi probe biologice (de sânge) în vederea stabilirii alcoolemiei.Poliţiştii Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Giurgiu au întocmit în cauză un dosar penal în care efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii vătămare corporală din culpă. (Jurnal)