Președintele Traian Băsescu a declarat, luni seară, la Realitatea TV, că premierul Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe (SIE), în perioada 1997-2001.

Am făcut o promisiune să vorbesc despre ofițerul-acoperit și nu și-a pus asta în CV. Din păcate, a fost evenimentul cu domnul Turcescu, vă asigur că nu se va termina campania și voi vorbi public. Indiferent care vor fi costurile. Nu va exista un cost legal. Meleșcanu ce să spună? O voi spune, până în 2 noiembrie. Ce m-a șocat a fost minciuna publică, nu doar de oameni ai vechiului sistem, ci și de jurnaliști tineri”, a declarat șeful statului.
Victor Ponta trebuie să recunoască că a fost ofițer-acoperit al SIE în perioada 1997-2001. Putem vedea niște acte. Este o hotărâre din 2007 a Guvernului Năstase. Eu nu intru în detalii și dacă aș ști că a avut misiuni, nu aș avea dreptul să vorbesc despre misiuni. Nu știu de ce a ascuns asta. E treaba lui ce face (n.r. -dacă se retrage din cursa pentru Cotroceni). Nu am discutat niciodată cu Ponta pe această temă. Nu merita să o am. Ce ar fi putut să-mi spună?-  a explicat Traian Băsescu. Teodor Meleșcanu e complice la asta. Total. La un moment dat a fost un senator PSD care a făcut o interpelare. Mi s-a părut cam exotic. De ce, nu am crezut? Pentru că dădea perioada, iar în acea perioadă, Victor Ponta era procuror. Iar conform Constituției României, activitatea de procuror este incompatibilă cu orice altă activitate”, a arătat șeful statului.
Aici a făcut o greșeală și serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleșcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz. Nu sunt atât de supărat pe Victor Ponta, cât pe Meleșcanu” –  a mai spus Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu a  precizat   că Teodor Meleșcanu a inițiat o Hotărâre de Guvern, semnată de premier, care extindea protecţia acordată ofiţerilor şi la cei care şi-au încetat raporturile cu Serviciul.
El a mai  spus că această Hotărâre nu a trecut prin CSAT, cum ar fi trebuit, menţionând că dacă ar fi trecut, el ar fi respins-o. Preşedintele a mai menţionat că nu crede că această Hotărâre a trecut prin Guvern, menţionând că Meleşcanu a iniţiat-o şi apoi a fost semnată de premierul Ponta. Şeful statului a mai precizat și că Meleşcanu este prieten cu socrul premierului, Ilie Sârbu…

1 COMENTARIU

 1. La orele 18.30 iar iese”tovarășul” să dea ora exactă,dar mai ales să dea în candidații la președinție,alții decât protejata sa.Fiindcă doamna cu pricina nu depășește 6-7% în sondaje,atunci echidistantul de la Cotroceni aruncă bombe și petarde,doar-doar le-o rupe picioarele celor din fruntea plutonului de alergători.Și atunci:
  Victoraș Viorel este”acoperit”;
  Johannis este”incompatibil”;
  Meleșcanu este”nerecunoscător” că nu i-a dat lista cu acoperiții,ca sa-i șantajeze;
  Monica Macovei,autointitulată Mandela,căreia i-a prezis că s-ar putea să ia rolul în serios,adică face „buba”la cap.S-ar putea ca azi să anunțe ceva despre Tăriceanu!
  O singură cale mai există pentru a-l descuraja:nicio televiziune să nu mai dea vreo”cuvântare” de-a sa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.