Odată cu instalarea noului director general, Andrei Ovidiu, Societatea TRACUM SA Giurgiu a intrat într-o etapă de igienizare şi reamenajare atât a curţii interioare, cât şi a exteriorului clădirii destinate sediului.

„Vom modifica organizarea traseelor din municipiu şi al dispecerizării curselor pentru a avea un mai bun control asupra traficului de călători. Introducerea dispecerizării prin GPS, sistem nou pentru Giurgiu, va fluidiza şi va întări disciplina în trafic. Dorim să instalăm în mijloacele de transport în comun chiar şi camere Web pentru a preveni nedoritele furturi din buzunare şi poşete” – ne spunea Andrei Ovidiu. Directorul TRACUM ne mai declara că, prin intensificarea controalelor pe mijloacele de transport, se vor aplica sancţiuni fiecărui pasager prins fără bilet sau legitimaţie de călătorie, conform legislaţiei în vigoare privind transportul public de persoane.

„Precizez că orice călătorie în acest mod reprezintă contravenţie şi se pedepseşte cu amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei. Măsurile au şi fost puse în aplicare din data de 12 august resimţindu-se deja un impact pozitiv prin creşterea numărului de bilete vândute. Trebuie înţeles că suntem un oraş european şi că obişnuinţa de a circula fără bilet, „cu naşul” este păguboasă atât pentru comunitate cât şi pentru imaginea noastră ca cetăţeni, şi că ea trebuie stopată. Anunţ de pe acum faptul că vor fi luate măsuri drastice nu numai împotriva pasagerilor prinşi fără bilet dar şi asupra personalului care îngăduie acest lucru. Salariaţii noştri trebuie să înţeleagă că numai în echipă vom reuşi să traversăm această perioadă dificilă de criză.

Numai înhămaţi cu toţii la căruţă putem să ajungem la capătul liniei”. Întrebat ce se va întâmpla cu transportul în comun după 15 septembrie, când vor începe şcolile, şi cu ele şi solicitările de mijloace de transport în comun, Andrei Ovidiu a spus: „La acel moment vom încerca să reorganizăm activitatea mijloacelor de transport din dotare, mai ales în zonele cu trafic intens, adică „spre” şi „dinspre” unităţile şcolare. Vom urmări totodată reducerea timpilor de aşteptare în staţiile de călători prin măsurile de care vă aminteam la începutul discuţiei noastre…”

Florian T

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.