În cadrul conferinţei de presă a primăriei Giurgiu primarul Nicolae Barbu a ţinut să precizeze că în plan legislativ instituţia municipală a luat câteva hotărâri ce vor schimba în bine viaţa cetăţenilor. Astfel, la nivelul Primăriei, s-a luat hotărârea ca toţi pensionarii să beneficieze de transport public local gratuit. De asemenea, elevii şi studenţii îşi pot lua abonamente cu preţuri speciale. „Pentru finanţarea transportului pentru pensionari vom face un studiu pe trei luni la Tracum, şi vom inventaria pe toţi cei care circulă cu mijloacele lor de transport. Primăria finanţează Tracum cu suma de 850 milione de lei lunar, trebuie să vedem dacă circulă atâţia pensionari cât plătim noi. Persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, a dat asigurări primarul municipiului, vor circula şi ei gratis pe mijloacele de transport local. Din păcate Tracum se confruntă cu mari probleme financiare, riscă să i se scoată la licitaţie autobuzele de către Direcţia de Finanţe din cauza datorilor. Am constatat că Primăria nici nu ştia de aceste datorii, deşi societatea are conturile blocate de opt luni!”.

Transportul greu va fi liber – Consiliul local a spus Nicolae Barbu a dat o hotărâre prin care circulaţia mijloacelor de transport greu pe centura oraşului va fi liber, iar în municipiu nu vor intra cu bani decât mijloacele de transport de peste 7,5 tone. Celelalte vor circula liber, indiferent  pentru cine ar face operaţiuni. Se vor introduce restricţii la cele de 3,5 tone pe anumite străzi mici, zone cu monumente, zone restrictive cum ar fi şcolile etc. deci toate mijloacele de transport de peste 7,5 tone vor plăti taxe. S-a făcut un calcul de eficienţă şi

s-a ajuns la concluzia că renunţându-se la vechile taxe, după luare noilor măsuri totul va intra în normalitate. Din taxa pe trafic greu Primăria câştiga 1,3 miliarde de lei lunar. Aceşti bani vor fi aduşi la bugetul primăriei, de acum încolo, din taxa pe parcările de rezidenţă sau de domiciliu, care sunt şi care se vor mai înfiinţa în jurul locuinţelor (acum sunt circa 3104 astfel de parcări). Deci, din această taxă, sublinia primarul, se va aduce o sumă chiar mai mare la bugetul primăriei.

Izolarea termică a locuinţelor – „Este un alt program, a spus Nicolae Barbu, căruia Primăria Giurgiu îi acordă atenţie. Acum în acest program, pe lângă blocuri vor intra şi locuinţele, respectiv casele. Codul Fiscal îmi permite să acord scutire de la plata impozitelor până la 10 ani, în funcţie de clasa de eficienţă a locuinţei. Primăria va inspecta fiecare bloc, din punct de vedere energetic, şi atunci când cel puţin o cerere şi un proiect de finisare exterioară pe fiecare bloc va fi solicitat va da aprobarea de rigoare. Nu vom mai permite ca fiecare om să vopsească blocul cu ce culoare vrea el, vor fi vopsite blocurile în mod unitar, cu o singură culoare”.

Statuia lui Mihai Viteazul va fi montată în parcul cu acelaşi nume – În urma mai multor discuţii purtate cu istoricii locali de către arhitectul Primăriei Giurgiu, Ane Mari Gagikevici, a subliniat Nicolae Barbu, statuia lui Mihai Viteazul va fi amplasată într-un loc central pe aleile din Parcul Mihai Viteazu. Pe actualul soclu din sensul giratoriu de la Spitalul Judeţean, a mai spus primarul manager, se studiază posibilitatea ca lunar să se expună lucrări de diplomă ale studenţilor de la arhitectură.

Heliade CĂLIN

2 COMENTARII

  1. u s l se ineaca ca tziganu la mall ora 23 oo stop referendum rezultat 48,94 la suta! vinovat pentru esec a g e n t u l canicular. basescu inapoi la cotroceni. u s l urmeaza sa se rupa n doua!!!!!!!!

  2. COMUNISTILOR NU MAI FRAUDATI VOTUL OPRITI VA N AVETI SIMTUL MASURII CA DE ONOARE NICI VORBA J O S CLANUL BOLSEVIC AL LUI ILIESCU ION SI VOICULESCU DAN.HAI UIMITI NE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here