Tot mai mulți giurgiuveni se plâng în ultima vreme de alergii. Într-un dialog avut recent cu dr. Chiosea Gina Alina, medic specialist în dermato-venerice, aceasta ne spunea că anul acesta s-au înregistrat un număr record de cazuri de alergii.  

Cauza spunea domnia sa este de cele mai multe nori asociat inspirării prafului din atmosferă plin de microbi, majoritatea produși de excrementele animalelor  care  elimină fecale la tot pasul. În acest context,  tot mai mulți cetățeni se plâng de această afecțiune, și mai ales de cea cunoscută sub denumirea de ”zona zoster ( ”herpes zoster” este o infectie virală ce afectează rădăcinile nervoase. Se caracterizează prin durere si aparitia unei benzi eruptive ce se întinde pe o singură parte a corpului – n.red.)

Ele survin pe fondul scăderii imunității organismului și respectiv al schimbărilor de temperatură. Iată de ce în această perioadă de trecere de la un anotimp la altul sun înregistrate cazuri frecvente…Alergiile apar mai ales la vârstnici. Aceștia fac forme mai agresive , acuzând dureri foarte mari în zonele afectate. Deși boala se vindecă în doar 3 săptămâni, durerile se pot prelungi ca perioadă, fiind extrem de atroce pentru bolnavi. Explicația este aceea că nervul afectat din zonă nu se vindecă repede . De aceea este nevoie de prezentări dese la medicul specialist și o medicație adecvată  de lungă durată și strict respectată  – ne preciza dr. Chiosea

Dr. Alina Chiosea ne mai spunea că din păcate la bătrâni aceste alergii se suprapun altor afecțiuni, astfel că medicația trebuie dată cu grijă pentru că de multe ori tratamentul unei boli poate fi contraindicat celeilalte boli de care pacientul suferă și mai ales când acesta  reclamă  îmbolnăvirea cu ” zona zoster.”

(Jurnal)