Vineri 7 noiembrie, a avut loc la Giurgiu, conferinţa de presă săptămânală a filialei locale PLR , susținută de Toma Petcu – preşedintele interimar al organizaţiei judeţene – alături Ovidiu Andre, i  preşedintele interimar al organizaţiei municipale şi  Ionel Muscalu, membru în biroul judeţean…  Toma Petcu, a dorit să facă precizări legate de şedinţa din 4 noiembrie   cu organizaţiile din ţară, cărora le-a cerut mandat de reprezentare la negocierile ce aveau să aibă loc cu liderii PSD. Componentele principale care au stat la baza discuţiilor dintre cele două partide au fost : 1 – Refacerea USL dar sub o altă formă, 2 – Eradicarea regimului Băsescu , 3 – Intrarea la guvernare a PLR-ului alături de PSD şi celelalte partide din coaliţie.

Toma Petcu  declara  că o foarte mare parte a liberalilor , care în acest moment se găsesc în ACL , dar nu-şi regăsesc identitatea doctrinară, se vor alătura adevăratului partid liberal care-şi propune să reformeze liberalismul… Despre Klaus Iohannis şi Elena Udrea,  președintele PLR Giurgiu a spus că reprezintă fără nici un fel de dubii regimul Băsescu, regim care în loc să aducă dezvoltare economică care duce implicit la prosperitate, au dus ţara într-un regres economic , care spre norocul nostru al tuturor – a mai spus Petcu.  Economia a reînceput să funcţioneze  odată  cu venirea la guvernare a echipei conduse de actualul premier Victor Ponta, care a reuşit să redreseze economia. Din aceste considerente, tandemul Victor Ponta – Călin Popescu Tăriceanu, este cea mai bună opţiune pentru ţară, dumnealor trebuie să demonstreze că pot  în cei aproape doi care au mai rămas până la alegerile din 2016, să aducă liniştea şi bunăstarea de care ţara are atâta nevoie. Spre sfârşitul alocuţiunii sale Toma Petcu a precizat:  Domnul Călin  Popescu Tăriceanu, din postura de premier al României, este  garantul unei bune guvernări deoarece a mai demostrat odată acest lucru în perioada 2004-2008 când a fost premierul României,  că membrii guvernului nu au fost selectaţi funcţie de recomandările venite din partea partidelor politice, criteriul de bază impus a fost stric legat de competenţele profesionale, deasemenea banii alocaţi UAT-urilor nu au avut nici o legătura cu apartenţa politică a primarilor , s-au repartizat bani funcţie de proiectele de dezvoltare  şi interesele de strictă necesitate ale cetăţenilor. Din aceste considerente domnul Toma este convins că odată cu alegerea noului preşedinte Victor Ponta ceea ce se va întâmpla cu certitudine în data de 16 noiembrie şi numirea în funcţia de premier a lui Tăriceanu, viaţa românilor se va schimba în bine. Pentru realizarea acestui deziderat PLR-ul alături de PSD printr-o foarte bună colaborare vor continua campania electorală până în ultima zi pentru susţinerea candidatului comun pentru funcţia de preşedinte al României, domnul Victor Ponta.

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă ,  Andrei Ovidiu a ţinut să facă  remarci legate de  ACL, despre care a spus că este o alianţă decredibilizată datorită liderilor lor  și că  PNL-ul a devenit vasalul PDL-ului.  Totodată el  crede că  în câteva luni PNL-ul nu va mai avea identitate. Ovidiu Andrei   a făcut  un apel către toţi liberalii adevăraţi , toţi cei care doresc să păstreze conduita PNL-ului, să vină alături de ei, și să se dezică de Băsescu şi gaşca lui. Cu alte cuvinte să se lepede de Satana şi să vină alături de dumnealor,  adevăratul partid liberal.

I.C.MANDU 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here