Deși pare o inițiativă tardivă la finele lunii august și la doar câteva săptămâni de începerea anului școlar, Poliţia Română a demarat în această perioadă campania “Vacanţă în siguranţă”. Cu această ocazie poliţiştii giurgiuveni desfăşoară o serie de activităţi de prevenire şi informare a elevilor . Luni 19 august, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Proximitate din cadrul IPJ Giurgiu, au derulat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării în rândul tinerilor din municipiul Giurgiu, scopul campaniei fiind creşterea gradului de informare al elevilor în vederea reducerii riscului de victimizare şi de implicare a acestora în activităţi infracţionale.

S-a plecat de la realitatea că tinerii aflaţi în vacanţă, frecventează de obicei locuri de distracţie şi de agrement unde, datorită aglomeraţiei, a neatenţiei sau naivităţii unora dintre ei , ar putea să devină cu uşurinţă victimele diferitelor infracţiuni.

Discuţiile interactive privind consumul de alcool, ţinuta vestimentară şi recomandările preventive privind mânuirea sumelor de bani în locuri publice şi aglomerate, locul de păstrare a portofelelor, plata cu bancnote mici, portul genţii, al telefoanelor mobile, al bijuteriilor şi altor bunuri de valoare, ocolirea zonelor întunecate, au fost doar câteva din problemele puse în discuţie de poliţiştii giurgiuveni.

În cadrul dialogului cu tinerii, au fost abordate și teme precum siguranţă rutieră, dispariţiile de minori, delincvenţa juvenilă, modalităţi de autoprotecţie în diverse situaţii, siguranţa pe internet, comportamente antisociale, dar și pe linie de legislaţie rutieră, privind prevenirea accidentelor rutiere, unde elevii, în calitate de pietoni, pot fi implicaţi în accidente soldate cu urmări deosebit de grave. Le-au fost reamintite astfel unele reguli de circulaţie de care trebuie să ţină seama în timpul deplasării în grup pe drumurile publice, pe timpul vizitării unor obiective şi trasee turistice.

Poliţiştii vor desfăşura asemenea acţiuni şi în perioada următoare, în locurile publice unde se adună tinerii, cum ar fi ştranduri, terase, parcuri sau locuri de agrement. (JGR)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here