Tariful RCA se majoreaza. Cat vor plati companiile pentru asigurarea flotei auto

Românii dovedesc încă o dată că sunt ingenioși. După ce societățile de asigurări au început să îi trateze discreționar pe tineri luându-le taxe mai mari pentru RCA, aceștia au și găsit o soluție. Cum costul unui RCA poate ajunge uneori, în cazul lor, chiar și la 2.000 de lei pe an, tinerii au început să își înmatriculeze mașina pe numele precum părinții sau bunicii, mai bine zis pe numele persoanelor mai în vârstă…

Această soluție poate aduce scăderea la jumătate a sumei plătită pentru polița RCA, în timp ce riscurile asumate sunt aproape inexistente.  Și asta pentru că toate companiile de asigurări consideră că șoferii de peste 30 de ani și chiar pensionarii nu se încadrează în categoria de risc ridicat pentru producerea accidentelor rutiere. Brokerii de asigurări recunosc faptul că în ultimele șase luni a crescut simțitor numărul celor care au renunțat să fie ei proprietarii mașinii, tocmai pentru a obține un RCA mai ieftin, după cum relatează voceatransilvaniei.ro. 

Reprezentanții societăților de Asigurări spun că întâlnesc  astfel de cazuri în fiecare zi, și tinerii vor tot mai des să transfere autoturismul în proprietatea părinților  și chiar a bunicilor. Tineri care aveau de plătit 1.000 de lei pentru un RCA, acum plătesc doar 300 de lei! (Marian TARU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.