cosmin-cretuDe săptămâna viitoare, Teatrul “Tudor Vianu” din Giurgiu,  reîncepe seria spectacolelor de stradă din actual stagiune estivală. În acest fel, directorul teatrului, Cosmin Creţu, continuă experimentul reuşit, credem noi,  al spectacolelor  prezentate în aer liber, programând la finalul acestei săptămâni un spectacol inedit care cu siguranţă îi va delecta pe tineri,  stârnind nostalgii şi emoţii celor de vârsta a treia.

Este o reverenţă la adresa timpurilor trecute cu toate moravurile şi cu toate acordurile  din acele vremuri – declara regizorul spectacolului, Cosmin Creţu, într-o pauză de 5 minute a repetiţiilor la piesa IMAGINI PE GRAMOFON. Lucru important de ştiut este că spectacolul  se va juca în fiecare zi de vineri şi sâmbătă cu începere de la ora 17.00, în Parcul Mihai Viteazul din Municipiu. Evident că dorinţa echipei de teatru este ca timpul să îi susţină şi să nu plouă… Referindu-se la actorii acestui spectacol, Cosmin Creţu mai spunea că este vorba de acelaşi nucleu de tineri actori ai Teatrului care deja au început să îşi câştige notorietatea, deşi media lor de vârstă nu depăşeşte 25 de ani. Spectacolele  vor continua până în luna septembrie, după o binemeritată pauză dedicată zilelor de concediu – mai preciza directorul Teatrului.

El promitea în acelaşi timp celor mai mici dintre spectatori, înainte de vacanţă, un spectacol cu o frumoasă poveste pentru copii care probabil  îşi va avea premiera peste câteva zile. 

Stagiunea propriu zisă a Teatrului giurgiuvean va începe însă abia în luna octombrie, odată cu deschiderea Festivalului Teatrelor Oraşelor Dunărene, cu două piese, una la sala mică şi alta la sala mare, despre care directorul Cosmin Creţu nu a vrut să dea prea multe amănunte, dorind ca ele să rămână o surpriză pentru spectatorii giurgiuveni.  

(Jurnal)