Purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Elsa Joantă, a declarat vineri, 23 ianuarie, într-o conferință de presă, că datorită atacării de către prefectul județului, Nina Lavinia Crișu, a Hotărârii Consiliului județean nr. 208/2014 privind valoarea taxelor și a tarifelor practicate de instituțiile subordonate acestei instituții , Teatrul se vede pus în postura de a-și închide porțile!

Din fericire pentru Teatrul ”Tudor Vianu”, a  mai declarat Elsa Joantă, astăzi copiii care au venit la spectacol au putut intra în sală pentru că biletele erau deja vândute atunci când s-a anunțat atacarea în Contenciosul administrativ a acestei hotărâri de CJ, și nu putem fi acuzați că am vândut bilete care nu există! Dar … de astăzi teatrul nu mai poate vinde nici un bilet pentru spectacole la sediul său ori în județul Giurgiu! Până la anularea acestei aberante decizii a prefectului județului, teatrul își mai poate ține spectacole doar cu ajutorul unei Case de impresariat artistic din București sau din țară. Este absurd ca Teatrul ”Tudor Vianu” să nu mai poată susține spectacole! Ce vină are această instituție, ca să fie inclusă într-un război cu care nu are nici cea mai mică legătură!”

Am studiat corectitudinea desfășurării evenimentelor care au dus la luarea deciziei de către prefectul județului, Nina Lavinia Crișu, și am constatat că Proiectul de hotărâre al CJ Giurgiu (n. a. atacat în Contenciosul Administrativ) a fost publicat pe 28 noiembrie în presa locală și pe site-ul instituției. Deci, publicitatea s-a făcut  cu 31 de zile înainte de a se ține ședința CJ, iar legea prevede cel puțin 30 de zile!!! Așa că… no comment! – a conchis Elsa Joantă, purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu.

Heliade CĂLIN  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here