Taxa-auto-se-recupereazaTimbrul de mediu a fost eliminat începând din 1 februarie prin Legea 1/2017, însă acest lucru are un efect nefast asupra tuturor şoferilor care intenţionau să-şi recupereze taxele auto plătite anterior.

Legea 1/2017 prevede implicit abrogarea Ordonanţei de Urgenţă OUG 9/2013, cea prin care a fost introdus timbrul de mediu. Respectiva Ordonanţă de Urgenţă include şi procedura de recuperare a banilor plătiţi pe toate taxele auto de până în 2013, care astfel nu mai este valabilă după intrarea în vigoare a legii 1/2017. Informaţia a fost vehiculată în presă încă de la jumătatea lunii ianuarie, iar acum a fost confirmată inclusiv de oficialii Ministerului Mediului. „Având în vedere abrogarea OUG nr. 9/2013, contribuabililor nu li se vor mai restitui, pe cale administrativă, sumele în speţă. Restituirea pe cale administrativă a acestor sume poate fi realizată doar în baza unui nou act normativ ce ar trebui emis în perioada următoare”, precizează Ministerului Mediului.

Autorităţile anunţaseră în luna martie a anului trecut că toţi proprietarii de maşini care au plătit taxa de poluare între 2007-2013, adică înainte de introducerea timbrului de mediu, îşi pot primi banii înapoi eşalonat, pe o perioadă de 5 ani. Procedura completă pentru recuperarea taxei auto a fost anunţată abia o lună mai târziu.

Şansele ca autorităţile să emită un act normativ care să prevadă restituirea taxelor auto sunt însă destul de mici, mai ales că şi precedenta procedură a fost anunţată doar după ce România a fost obligată să facă acest lucru de către Comisia Europeană.

(Surse: Via  Avocat Net)

1 COMENTARIU

  1. pai adica,noi astia care am platit suntem mai prosti sa inteleg ca am respectat legea si suntem dobitoci ,este mai bine sa nu respecti ca te gratiaza ??????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here