Taxa pentru paşaportul simplu temporar a crescut cu aproape 16 lei, de la 1 martie, ajungând la 112 lei, după ce costul pentru eliberarea documentului a fost majorat de la 64,2 lei la 80 de lei, la care se adaugă taxa consulară de 32 de lei, ne preciza, de curând, şeful Serviciului Public Comunitar pentru Evidenţa Paşapoartelor Simple Giurgiu, comisar de poliţie Paul Ancu.

Contravaloarea paşaportului electronic a fost stabilită de către Compania Naţională “Imprimeria Naţională” la preţul de 234 de lei, care se achită la unitatile CEC Bank. Taxa consulara pentru pasaportul electronic este de 32 de lei, solicitatii putând sa o achite la unitatile CEC Bank sau la trezorerie. Valabilitatea paşaportului electronic este de cinci ani, iar pentru minorii cu vârsta sub şase ani, documentul este valabil trei ani. Paşapoartele electronice se eliberează în maximum 30 de zile lucrătoare. Pentru situaţii de urgenţă, românii pot solicita paşaportul temporar, care se eliberează în cel mult trei zile lucrătoare şi este valabil un an.  Pretul pasaportului temporar este de 112 lei, din care 80 de lei contravaloarea documentului şi 32 de lei taxa consulară, la care se adaugă 100 de lei, tariful suplimentar de urgenţă, pentru eliberarea în ziua solicitării. Contravaloarea paşaportului temporar a fost stabilită iniţial la 64,2 lei. O altă modificare apărută în legislaţia în vigoare, este, conform precizărilor lui Paul Ancu, posibilitatea eliberării de paşapoarte temporare şi cetăţenilor români, al căror domiciliu nu este pe raza judeţului nostru.

De la începutul anului şi până în prezent, au fost eliberate un număr de 661 de paşapoarte, din care 206 electronice şi 455 temporare.

„Important de ştiut este faptul că, cei care au achitat, până la 1 martie, contravaloarea pentru un paşaport temporar, nu vor fi nevoiţi să mai achite diferenţa de preţ”, a mai precizat şeful SPCEPS, Paul Ancu.

Oana CĂLIN

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.