Surse citate de mass-media arată că fostul președinte Ion Iliescu a fost audiat mai multe ore în sediul Parchetului Militar din București. Se pare că acesta le-a povestit procurorilor militari tot ce știe despre evenimentele petrecute în decembrie 1989.

La 25 de ani de la Revoluția din 1989, dosarul privind faptele din luna decembrie nu este închis în totalitate, iar procurorii de la Parchetul Militar încă mai încearcă să dea de urma celor care se fac vinovați de vărsarea de sânge din București și alte orașe ale țării.

În cadrul acestui dosar ar fi fost adus la audieri și Ion Iliescu cel care a fost considerat liderul Revoluției și despre care se crede că știe mult mai multe decât a spus până acum. Pentru a se păstra secretă reluarea anchetei în dosarul Revoluția 1989, procurorii au încercat să țină la secret audierea unor persoane atât de importante și acesta este motivul pentru care Iliescu ar fi fost dus, la propriu, prin ușa din spate a sediului Parchetului Militar.

Potrivit ziarului Național unul dintre cei care se află pe listă și urmează a fi audiați este Petre Roman, primul prim-ministru al României. și despre acesta, la fel ca în cazul lui Iliescu, procurorii cred că poate oferi mai multe informații decât s-a spus până acum. (Jurnal)