parfum-contrafacut-confiscat-de-garda-de-coasta-3715

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit ascunse în cala a două autocare peste 1.000 de flacoane cu parfum, asta însemnând câteva sute de kilograme, susceptibile a fi contrafăcute.

Ce au adus cu ei conaționalii noștri din excursiile organizate de 1 mai? Citiți și vă minunați. Duminică 3 mai, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat formalităţile specifice, pe sensul de intrare în ţară, persoanelor din două autocare care efectuau curse pe ruta Turcia – România.

În urma controlului amănunţit efectuat asupra primului mijloc de transport, poliţişti de frontieră au descoperit în cala acestuia, în mai multe pungi din plastic, 970 flacoane cu parfum inscripţionate cu numele unor firme cunoscute. Procedând la verificarea celui de-al doilea autocar, lucrătorii noştri au descoperit în cala acestuia, în mai multe pungi din plastic, 182 flacoane cu parfum inscripţionate cu numele unor firme cunoscute.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bunurile aparţin mai multor persoane, patru cetăţeni români (trei bărbaţi şi o femeie) cu vârste cuprinse între 34 şi 45 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Galaţi, toţi pasageri în cele două autocare.   Existând suspiciunea că sunt contrafăcute, bunurile în valoare totală de 85.920 lei dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii de frontieră au întocmit celor patru cetăţeni români dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate. (JGR)