Vineri, 19 decembrie, poliţiştii  Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, din Poliţia Municipiului Giurgiu, Serviciul de Acţiuni Speciale şi jandarmi au acţionat împreună cu funcţionari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu (DSVSA), pentru combaterea transportului şi comerţului ilegal de animale şi produse din carne. Acţiunea s-a desfăşurat în localitatea Călugăreni,  şi în Piaţa Centrală din municipiul Giurgiu.

Cu ocazia acţiunii desfăşurate în Piaţa Centrală administratorii a două societăţi comerciale au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 10. 000 lei pentru că nu au putut prezenta documentele de provenienţă a cărnii oferite spre vânzare. De asemenea  310 kg carne de porc şi de vită au fost ridicate pentru distrugere iar 250 kg de carne va fi valorificată prin compartimentul de valorificare aparținând  Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Totodată în localitatea Călugăreni poliţiştii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.200 lei pentru transportul animalelor fără documente de provenienţă. (Jurnal)