autocar-plin-cu-marfa-de-contrabanda-oprit-de-politisti-in-vama-veche-137919La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Fro-ntierei Giurgiu au efectuat formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor din mai multe autocare care circulau pe ruta Turcia – România.

Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijloacelor de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale acestora, 350 articole vestimentare şi 157 flacoane de parfum, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, produse susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări s-a stabilit că proprietarii bunurilor sunt trei cetăţeni români cu vârste cuprinse între  22 şi 69 de ani, domiciliaţi pe raza judeţelor Galaţi, Ilfov şi Teleorman, precum şi un cetăţean turc, în vârstă de 24 de ani, pasageri în autocare. Aceştia au declarat că au cumpărat bunurile din mai multe centre comerciale din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le comercializa în pieţele din România. Bunurile, în valoare totală de 53.500 lei, dacă ar fi fost originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar în cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare, faptă prevăzută  şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998.

Lucrările penale au fost preluate spre instrumentare de către ofiţerii de poliţie din cadrul S.P.F Giurgiu.

 

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.