02iranian-rece-2-465x390                                                      Foto : Naseh Javadi Bahman 

A trecut doar o săptămână de când Naseh Javadi Bahman, un cetățean  Iranian, de 57 de ani, ce își avea domiciliul în Giurgiu, a fost găsit împuşcat, joi dupa-amiaza, într-o maşină aflată pe o stradă din Voluntari, judeţul Ilfov,  iar informaţiile din anchetă relevă că a fost vorba despre un asasinat în stil mafiot. Sunt voci care susțin că ar fi fost vorba de o crimă comandată de un grup de afaceriști…

 Ipoteza care se conturează este că aceea că cetăţeanul iranian a fost forţat să conducă maşina de undeva din judeţul Giurgiu până pe o stradă de la marginea localităţii Voluntari.

Ajuns acolo, iranianul a fost împuşcat în cap, iar din modul în care a fost găsit glonţul şi din rănile produse, se pare că bărbatul a fost împuşcat în ceafă. Asta deoarece glonţul a fost găsit în plafon, pe interiorul maşinii, deasupra parbrizului. Se deduce asftel că iranianul se afla la volan, iar ucigaşul pe bancheta din spate.

Imediat după crimă, bărbatul a fost luat de la volan şi dus pe bancheta din spate. Acolo a şi fost găsit, după mai bine de o zi. Cheia maşinii se afla în contact, iar toate portierele autoturismului erau închise. Anchetatorii au mai stabilit că glonţul a fost tras dintr-o armă cu calibrul de 9 mm.

Cine este suspectul care a fost déjà reținut

Cetățeanul iranian Hosseini Anvari Seyed Amirhossein a fost reţinut pentru uciderea bărbatului găsit împuşcat în cap. Procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov îl acuză pe acesta că, în 23 martie,  l-ar fi  împuşcat în cap pe iranianul Naseh Javadi Bahman, în timp ce se afla cu acesta într-o maşină Hyundai Tucson, parcată pe strada Matei Millo din Voluntari.

Iranianul a fost găsit mort pe o strada Matei Millo din Voluntari de către un trecător. Acesta a sunat imediat la 112, în jurul orei 15:00, anunţând  poliţiştii că într-o maşină este un bărbat împuşcat. Un  echipaj de poliţie s-a deplasat imediat la faţa locului.

Iranianul a fost găsit abia în 24 martie, când o persoană care trecea prin zonă a „În cauza constituită la Parchetul de pe lângă Tribunal Ilfov având ca obiect decesul cetăţeanului iranian N.J.B., descoperit în cursul zilei de 24 martie 2016 într-un autoturism situat pe o stradă din oraşul Voluntari, judeţul Ilfov, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Hosseini Anvari Seyed Amirhossein (tot cetăţean iranian), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului instanţei supreme.     

 Procurorii au cerut Tribunalului Ilfov arestarea preventivă lui Hosseini Anvari Seyed Amirhossein, pentru omor.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, iniţial, o primă ipoteză a anchetei a fost că Naseh Javadi Bahman s-ar fi sinucis. Ulterior, anchetatorii au găsit în maşină tubul unui cartuş tras, dar nu şi pistolul, aşa încât varianta sinuciderii a fost înlocuită cu suspiciunea de omor.

 Primele variante ale crimei…

 Din primele verificări s-a constatat că bărbatul decedat era încuiat în maşină, iar cheile se aflau în contact. Pe bancheta din spate a maşinii a fost găsit tubul unui cartuş de calibrul  9 mm. Maşina în care a fost găsit bărbatul aparţine soţiei acestuia, au precizat sursele citate.

 Naseh Javadi Bahman ar fi fost forţat să plece de la locuinţa sa din Giurgiu şi ar fi condus sub ameninţarea pistolului, până în Voluntari, unde a fost executat. Imediat ce a fost descoperit cadavrul, au fost făcute mai multe percheziţii la locuinţa acestuia din Giurgiu şi la un apartament pe care îl deţinea în cartierul Drumul Taberei din Capitală.

 Cum s-a ajuns la suspect

 Principalul suspect a fost identificat pe baza urmelor papilare pe care le-a lăsat în maşina victimei. De asemenea, sunt în analiza anchetatorilor mai multe imagini de pe camerele de supraveghere. Sursele citate au precizat că suspectul a plecat la scurt timp după crimă în Iran, iar luni, după ce a revenit în România, a fost preluat de poliţişti şi dus la audieri.

 Care a fost mobilul crimei

 Hosseini Anvari Seyed Amirhossein i-ar fi datorat 100.000 de dolari conaţionalului său. Victima făcea schimb valutar “la negru”, pentru afaceriştii care doreau să convertească sume mari în condiţii mai avantajoase decât la casele de schimb valutar. 

Oamenii legii au ridicat autoturismul şi l-au dus la Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Ilfov, pentru conservarea probelor.

Ancheta în acest caz conduce la ipoteza că cetățeanul Iranian găsit împușcat a fost asasinat.  Giurgiuveanul a aflat, pe surse, că iranianul ar fi locuit în Stoeneşti şi, probabil, aceasta ar fi localitatea de unde a fost forţat să plece cu pistolul la tâmplă.

 Cadavrul iranianului a fost transportat la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici” din Capitală .

(Sursa: news.ro, libertatea, Romania liberă, news.ro)