Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunşi într-un camion doi  migranți care intenţionau astfel să intre ilegal în România.

 Joi 5 mai, ora 18.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca DAF, un cetăţean turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile din Turcia pentru Olanda.

Având bănuieli,  echipa comună ( formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari) a trecut la  verificarea minuțioasă a  mijlocului de transport,  după ce au observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată. În urma controlului  efectuat asupra compartimentului marfă, polițiștii au descoperit o surpriză : 14noiembrieemigranti-1415874431doi bărbați  care nu vorbeau limba română şi care nu deţineau documente de identitate. La cercetări, şoferul camionului a declarat , cum se întâmplă de obicei în asemenea cazuri că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbaţilor în mijlocul de transport.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză și conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei doi migranţi au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun. (Jurnal)