Cercetătorii americani au descoperit că persoanele care folosesc ţigări electronice prezintă o dependenţă de nicotină mult mai accentuată şi au la fel sau mai puţine şanse de a renunţa la fumat ca cei care fumează tutun obișnuit.

Mulți dintre fumătorii  giurgiuveni probabil cred în continuare că țigarea elctronică i-ar putea ajuta să scape de acest viciu. Studiul  care a fost realizat pe mai mulţi bolnavi de cancer, este contestat de alţi cercetători în domeniul tutunului şi dependenţei. Studiul a fost efectuat de cercetătorii de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, pe 1.074 de pacienţi fumători. Până la finalul cercetării, utilizatorii ţigărilor electronice erau la fel de predispuşi la a fuma ca şi pacienţii care fumau ţigări clasice.

Ţigările electronice au apărut pe piaţă de relativ puţin timp şi nu există dovezi ştiinţifice pe termen lung legate de siguranţa lor. Unii specialiști susţin că ar putea duce la dependenţa de nicotină, în timp ce alţii cred că pot fi un ajutor important pentru cei care doresc să renunţe la fumat.  Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătaţii a cerut impunerea unei reglementări stricte a utilizării ţigărilor electronice în spaţiile închise, publicităţii şi vânzării lor către minori. (Jurnal)

 

3 COMENTARII

  1. “La fel ca fumatorii care nu au reusit sa renunte cu nicio alta metoda, acestia au fost fumatori extrem de dependenti carora le este greu sa renunte. Autorii au concluzionat ca tigara electronica nu a fost de ajutor, dar acest lucru ar fi valabil pentru orice tratament, daca doar pacientii la care nu a functionat ar fi evaluati “- Reuters
    Cu alte cuvinte, acesti cercetatori au folosit doar pacienti care sufereau de cancer si care au incercat sa renunte la fumat cu tigara electronica, dar nu au reusit, pentru a demonstra ca tigara electronica este ineficienta pentru acestia. Este clar ca tigara electronica a fost ineficienta pentru acesti pacienti, dar asta nu inseamna ca nu exista altii care sufera de cancer si care nu au renuntat la fumat cu tigara electronica.

  2. Tigara electronica a fost creata pentru a renunta la tigari. Este un produs care se adreseaza strict fumatorilor. In ceea ce priveste dependenta de nicotina, tigara electronica ofera posibilitatea de a alege concentratia de nicotina pe care doresti sa o vapezi si reducerea treptata a acesteia in timp.

  3. Totul pleaca de la cap… doar tu poti decide daca doresti sa faci sau nu o anumita activitate …. restul este …. vorbe de duh ptr ametit tugulanul …

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here