Subprefectul Daniel Fiţa este indignat de modul în care a fost tratat de unul dintre reprezentanţii partidelor politice de la una din secţiile speciale de votare din municipiul Giurgiu, care a încercat într-un mod aproape violent să îl împiedice să îşi exercite dreptul de vot. “M-am prezentat la secţia de votare împreună cu soţia şi unul dintre reprezentanţii partidelor politice din secţia specială de votare de la Vamă a încercat să mă împiedice să votez punându-mi mâna pe umăr şi spunându-mi că nu am ce să caut acolo şi că trebuie să merg să votez la secţia de votare unde sunt arondat”, a declarat, duminică, 22 noiembrie, subprefectul Daniel Fiţa.

Suprefectul judeţului Giurgiu este din Bucureşti, dar are viză de flotant în municipiul Giurgiu în urma numirii sale ca subprefect al judeţului.

”Eu ştiu că am dreptul să votez la secţia specială, dar se pare că acel domn nu a cunoscut acest lucru şi sunt indignat atât pentru modul în care am fost tratat, cât şi pentru faptul că domnul în cauză nu cunoştea legea electorală şi, implicit, faptul că aveam dreptul să îmi exprim dreptul de vot la secţia specială”, a completat subprefectul judeţului Giurgiu.

Locţiitorul BEJ Giurgiu, Achim Istrătescu, a spus că a fost înştiinţat despre acest incident şi a luat măsura informării speciale a reprezentanţilor secţiilor speciale din municipiu.

”Am primit şi noi o sesizare de la o persoană din Prefectura Giurgiu cu privire la acest fapt şi am luat măsura să mai trimitem odată la secţiile speciale din municipiu ultima circulară privind modalitatea de exercitare a dreptului de vot la secţiile speciale pentru că se pare că reprezentantul secţiei speciale de votare nu cunoştea acest aspect din legislaţia în domeniu”, a declarat locţiitorul preşedintelui BEJ Giurgiu, Achim Istrătescu.

Subprefectul judeţului Giurgiu a spus că acest fapt îl face să fie şi mai atent la modul în care se desfăşoară procesul de vot în judeţ şi deja are informaţii că în localitatea Iepureşti

s-ar manifesta turismul electoral.

AGERPRES pentru Jurnal giurgiuvean