Zilele trecute s-au încheiat lucrările de realizare a stratului suport din strada Mircea cel Bătrân, una din cele mai frecventate artere ale centrului municipiului Giurgiu. Directorul Direcţiei Generale de Servicii şi Gospodărie Comunală, Liviu Popazu, ne spunea că finalizarea acestei lucrări s-a făcut în cursul nopţii de 17/18 august. “ În cursul zilei de joi s-au ajustat capacele de canalizare, această zonă fiind traversată intrateran de cea mai vastă reţea de cabluri de telefonie, fibră optică, şi alte utilităţi. Vineri, 20 august, s-a turnat stratul final (asfalt), de uzură, pentru ca luni strada să poată fi pusă la dispoziţia cetăţenilor. Deşi până acum

n-am afirmat acest lucru cu certitudine, acum vă pot anunţa că această stradă va fi exclusiv pietonală. I-am înştiinţat deja pe cei care au spaţii comerciale în această zonă că îşi pot parca autoturismele în spaţiile amenajate special pentru acest scop din imediata apropiere. Am optat pentru această decizie din două motive.

Primul motiv ar fi acela că nu exista o stradă mai încărcată de reţele pentru utilităţi, iar al doilea că oraşul avea nevoie de o zonă în care lumea să iasă oricând la promenadă, iar copiii să poată folosi în voie rolele şi să se plimbe cu bicicletele fără a se expune în trafic. Strada va fi totodată protejată cu stâlpişori la toate intrările pentru a împiedica accesul maşinilor.” Directorul DGSPGC ne mai spunea că pe mijlocul acestei artere se vor monta bănci, ghivece cu plante ornamentale şi coşuri de gunoi, ca în marile oraşe europene. Imediat ce aceste lucrări se vor încheia, vor demara cele de refacere a sensului giratoriu din Piaţa Gării. “După ce se va turna un strat de egalizare, se va turna asfaltul, strada urmând să respecte toate condiţiile de înclinaţie pentru preluarea apelor pluviale”, ne mai spunea Liviu Popazu, care ne asigura că lucrarea va fi perfectă, firma care s-a ocupat de aceste lucrări (Strabag), fiind la această oră printre primele trei din Europa la acest gen de amenajări edilitare. În această toamnă se încep lucrările premergătoare asfaltării cartierului 30 Decembrie (Teatrul de Vară) cu toate străduţele ei adiacente: Mărăşeşti, Plugari, Uzunu, Baciului, Şelari, D. Cantemir etc. Pentru a nu fi nevoiţi ulterior să spargă din nou străzile pentru introducerea gazelor, directorul DGSPGC Giurgiu, Liviu Popazu, ne spunea că se încearcă demararea în paralel a instalării conductelor de gaze de către VIROM . Finalizarea lucrărilor şi asfaltarea propriu zisă este programată pentru primăvara anului viitor.

F.T.

2 COMENTARII

  1. Ce urat e cu asfaltul ala de proasta calitate si cu bancile alea pe jumatea strazii.In orasele care se respecta a fost pusa marmura ba in centrul orasului,iar la noi taranie,asfalt de rahat

  2. in spatele decizie ce credeti ca se afla? interese imobiliare deja de cand sa luat decizia preturile caselor din zona a crescut cu 29%. prost gust arhitectural,ca arhitect imi vine sa urlu cand vad atata prostie,.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here