În perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, la nivel naţional s-a dat startul unei noi campanii de prevenire, organizate de Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS), intitulate “16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii”.

Conform spuselor lui Laurenţiu Ionescu, directorul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială – Giurgiu, nici instituţia din care face parte nu va face abstracţie de la subiect.

“Pentru a realiza o legătură simbolică între violenţa asupra femeii şi drepturile omului şi pentru a evidenţia faptul că asemenea acte de violenţă reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului, campania se derulează în perioada 25 noiembrie – Ziua internaţională de luptă împotriva violentei asupra femeii şi 10 decembrie – Ziua internaţională a drepturilor omului” se arată în comunicatul de presă.

“Scopul campaniei este de informare şi sensibilizare a comunităţii, familiarizarea cu conceptul de violenţă în familie şi evidenţierea efectelor violenţei asupra femeii în special, şi a familiei în general” a precizat Laurenţiu Ionescu, cel care a declarat că, pentru acest an, s-a gândit să facă cunoscut acest program în cadrul şcolilor şi liceelor giurgiuvene.

Alături de DMPS, la acţiune vor participa şi reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean; numele complet al campaniei este “Violenţa se învaţă acasă”.

Programul a debutat miercuri, 25 noiembrie, la ora 13.00, în incinta Colegiului Naţional “Ion Maiorescu”, urmând ca pe întreaga durată a evenimentului să aibă loc discuţii şi în celelalte instituţii de învăţământ din municipiu şi judeţ.

“La finalul campaniei, pe data de 10 decembrie, un număr de 350 de copii din Giurgiu, Bolintin Vale şi Mihăileşti vor lansa simultan baloane de care vor fi ataşate panglici inscripţionate de elevi cu mesaje non-violenţă” a mai declarat Laurenţiu Ionescu spunând că Direcţia pe care o conduce va pune la punct şi o statistică cu privire la cazurile de violenţă domestică din judeţul Giurgiu.

“La nivel de raportări, numărul este foarte mic. Persoanele care au trecut şi trec prin asemenea lucruri, trebuie să lase ruşinea deoparte şi să sesizeze aceste lucruri pentru a putea fi ajutate” a încheiat Laurenţiu Ionescu.

Conform unei statistici din 2004, la nivel naţional, una din trei femei a fost abuzată fizic sau verbal de către partenerul de viaţă.

Bogdan VLADU

3 COMENTARII

  1. Wowww..ce sa spun?!!…uimita..spusele lui Ionescu m-au facut sa zambesc, tinand cont ca el…personal…face parte din aceasta categorie!!! Nu mai devreme de 6 decembrie a vrut sa sparga cu picioarele usa unei locuintei, amenintand fosta sotie ca ii taie gatul…nu mai devreme de iunie 2008 si-a batut impreuna cu parintii fosta sotie si au dat-o afara din casa impreuna cu copilul, cu ce aveau pe ei!!! Sa spun ca nici acum acesta nu si-a recapatat nimic din bunuri si doar o parte din lucrurile personale….adica ce a considerat el sa ii dea din lucrurile ei???? Sa vorbim si de abuzurile verbale????…pai aici ar fi si mai multe de spus…injuraturi, injurii, jigniri..si multe multe mesaje….Sa spun ca mai nou a dat nr de tel al fostei sotii unei prietene…,,mirela,, pentru cunoscatori…si acum da si mirela telefone…trimite si mirela mesaje…Sa va citez cateva mesaje???….,,Mars in mortii matii ca au carti la librarie, curva ieftina.La cata p…sugi de la c….nu iti da bani de un caiet? Schimba c..,,…era vorba de cartile de scoala ale lui fisu, care ramasesera la el si nu a dorit sufletul lui sa i le dea atunci..i le-a dat totusi a doua zi…,,Imi cer scuze, sunt un curvar notoriu asa cum ai spus si tu, nu m-am putut abtine, lavinia mi-a cerut aragaz(p…costa in ziua de azi), apropo jeepul este pe numele mirelei(mi-a dat p…si m-a prostit imi cer scuze pana la adanci batraneti.ai sa mergi cu c….in dreapta in espero, daca nu ma gandesc sa vo scot din circulatie.),,..este alt mesaj…sa spun ca aragazul este cumparat de fosta nevasta, iar pentru jeep, tot fosta nevasta are imprumut la banca pe numele ei???!!!…sa contiui cu mesajele pentru propriul lui copil?…,,Esti asa de fraier sa faci ce te invata mata ma?mai bine ai casca ochi,sau esti chior cand doarme cu c….ala in pat?sa-ti fie rusine prostule,nu te mai sun si nici nu cer prin judecatorie sa te vad.adio, sa fii sanatos si fericit langa o curva penala si un boschetar.,,…Acum as dori sa imi spuneti cum se ocupa acest ionescu de campania ,,Stop violenţei în familie!,,cand ar trebui sa fie si el pe lista? Zambesc…lupul paznic la oi…si ionescu se ocupa de campania impotriva violentei domestice…

  2. nu stiu daca este o coincidenta ,insa aceleasi persoane mirela si lavinia aplica aceeasi tactica si cu mine,se pare ca au un tipar dupa care se ghideaza,mai mult pe langa pusul la usa apartamentului meu a multor mizerii,mai nou lavinia si mirela,acest cuplu formidabil ,a intrat deunazi la locul meu de munca si pur si simplu mi-a dat o palma,nenorocul ei este ca locul meu de munca are sistem audio video de supraveghere,deci a sosit momentul ca tactica celor doua sa se schimbe …….acum vom aplica noi tactica noastra legala….

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.