stefan-iordache

Atacantul Ştefan Iordache se poate despărţi în această vară de clubul al cărui golgheter a fost în ultimele trei sezoane. Profitând de faptul că înţelegerea dintre Dunărea Giurgiu şi jucător a expirat, CS Otopeni a intrat pe fir şi încearcă să îl determine pe acesta să semneze pe doi ani, oferindu-i un contract “beton” din punct de vedere financiar.

Oficialii giurgiuveni nu vor să se despartă de Iordache, urmând ca în următoarele zile să îi propună prelungirea şederii la malul Dunării.

“Mi-a confirmat faptul că este ofertat de CS Otopeni, club care i-a oferit un contract avantajos, însă deocamdată nu a semnat nimic. Bineînţeles că îi vom propune o prelungire, este golgheterul nostru. Chiar dacă poate oferta nu va fi la fel de consistentă precum cea a ilfovenilor, sperăm să îl convingem să rămână. S-a bucurat când a aflat că lotul de jucători va fi aproximativ acelaşi şi pentru sezonul următor”, a declarat preşedintele CS Dunărea, Stelian Marin.

Ajuns la Giurgiu în ianuarie 2008 de la Cetatea Suceava, Ştefan Iordache (actualmente în vârstă de 31 de ani) s-a integrat perfect, marcând 7 goluri în returul sezonului 2007/2008, suficient pentru a deveni golgheterul “alb-albaştrilor”.

În afară de Cetatea Suceava şi Dunărea Giurgiu, Iordache a mai evoluat pentru Juventus Bucureşti şi… CS Otopeni. Pentru cele patru formaţii, atacantul a jucat, în campionat, 179 de meciuri, marcând 73 de goluri.

  • Cel mai bun marcator din istoria recentă a Dunării Giurgiu (39 de goluri în 71 de meciuri);
  • Singurul jucător care a reuşit să marcheze 4 goluri într-un singur meci pentru Dunărea Giurgiu, în Liga a II-a (21 martie 2009, cu FC Snagov, scor 5-2);
  • Golgheterul Ligii a II-a în sezonul 2009/2009 (18 goluri);
  • Golgheterul Dunării Giurgiu în sezoanele 2007/2008, 2008/2009 şi 2009/2010;
  • Jucătorul care a calificat Dunărea Giurgiu în “şaisprezecimile” Cupei României, după 41 de ani.

Bogdan VLADU