c264x128_stefan_cel_mare_si_turciiTitlul de mai sus nu este după cum ați crede,  vreun banc nou,  ci rezidă dintr-un ”basm” scris zilele sau nopțile unor săptămâni anterioare , pe un site local, probabil în semn de omagiu și prețuire față de cele două personaje:  Unul ”mare  la statu” (Ștefan),  iar celălalt, ”bine plătit de stat” (Florian Nicolae).

Băsmuitorul începe povestea pornind de la o legendă despre Măria Sa,  Ștefan cel Mare  și o încheie  încercând să ne convingă de asemănarea izbitoare ( găsită numai de el!),  între cei doi eroi : Ștefan cel Mare (erou național)  și Floricel cel Bun (eroul povestitorului).  Băsmuitorul aduce totodată în prim planul acestui ”laudatio”  promisiunea  politicianului giurgiuvean de a realiza  în Municipiu un ditamai combinatu’ siderurgic. Florian Nicolae capătă astfel imaginea unui personaj istoric , care își iubește semenii  ( adică pe noi giurgiuvenii), ca pe Partidul Național Liberal!?  Dar hai să cităm din  povestea  băsmuitorului:  În timpul campaniei electorale ce a avut loc cu ocazia alegerilor locale, domnul deputat le-a promis giurgiuvenilor pe care-i iubește cu toată ființa lui total și necondiționat…că le construiește un combinat…

Între timp ne-am interesat la Primăria Giurgiu de unde am aflat că până la acest moment nimeni nu a solicitat vreun teren în Platforma 1 a fostului combinat, Verachim, acolo unde se preconiza ridicarea combinatului siderurgic din povestea de mai sus. Mai mult de atât, nici măcar  particularii din zonă nu au primit până acum niciun semnal că cineva ar dori să ridice acolo măcar vreun coș cu fum…

Așa că probabil băsmuitorul aruncă petarda asta cu combinatul siderurgic doar așa, ca să moară toți dușmanii  deputatului nostru fălos /cu visul bengos, care  după o absență stratetigă,  pare că se simte din nou mânat, din aceeași dragoste pentru concetățenii săi, giurgiuvenii, de dorința de a  încăleca încă un mandat de deputat în Parlamentul României indiferent sub steagul cărui partid ar fi,  de la dreapta la stânga și invers. Există însă un singur impediment:  să mai dorească și povestea să rabde un asemenea personaj, că de povestitori , după cum vedeți, nu ducem lipsă.

Puțin neclar atât pentru noi cât și  pentru ”Floricel cel Bun”, este pe ce liste va candida legendarul personaj. Poate pe listele de bucate ale coreenilor  cu care dorește să   ridice magaoaia aia siderurgică.  Să nu fim  însă malițioși și mai bine hai să  căutăm  asemănarea deputatului cu un personaj istoric, cum ne sugerează băsmuitorul. De exemplu cu Vlad Dracul, poreclit și Țepes. Chiar dacă acesta – după cum bine știți-  trăgea în țeapă, nu  dădea țepe…Dar asta este o  altă poveste.

                                                                    (A lu’ Inspiratu)

                                                                 ** Rândurile de mai sus sunt un pamflet și trebuie luate ca atare!

 

 

2 COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.