20150129_184251 Ce promite noul președinte al PNL Giurgiu în privința echipei pe care dorește s-o construiască

Așa cum scriam cu o zi în urmă, joi seară , Alina Gheorghiu , președintele PNL , împreună cu Marian Petrache secretarul general al partidului au poposit la Giurgiu pentru  a oficia instalarea ca președinte interimar a doamnei Raluca Surdu , ca urmare  a retragerii din funcție a lui Vasile Mustățea , pe motive de sănătate. La  scurt timp după terminarea ședinței,  la sediul  PNL Giurgiu din strada Mircea cel Bătrân a urmat o scurtă conferință de presă.

Evident că majoritatea întrebărilor au vizat motivele reale ale retragerii președintelui Mustățea, pe fondul zvonurilor și informațiilor  prealabile ce îl dădeau schimbat pe liderul PNL din cauza rezultatelor lamentabile obținute la alegerile prezidențiale deși realitatea arată, așa cum au punctat și  oaspeții în alocuțiunile lor, că nimeni practic nu ar fi reușit mai mult într-un oraș ”roșu”, clasat pe primul loc în topul traseismului politic. Vădit stânjenită de insistențele jurnaliștilor, în privința cauzelor retragerii președintelui Mustățea, Alina Gorghiu a invocat dreptul fiecăruia de a-și cere eliberarea din funcție mai ales atunci când motivele sunt cele  legate de propria sănătate.

Președintele PNL a mai spus că partidul nu va renunța însă  la valoarea și experiența lui Vasile Mustățea, amintind presei locale  că până la emiterea OUG 55, județul Giurgiu aparținea aproape în totalitate liberalilor. Marian Petrache a completat răspunsul președintei Gorghiu  spunând că acest rezultat nu poate fi explicat decât printr-un singur cuvânt: mită! Întrebată dacă președintele organizației municipale PNL Giurgiu, Dumitru Beianu ar putea fi culpabilizat la rândul său de eșecul privind rezultatele la prezidențiale, Alina Gorghiu  a spus că nu a venit la Giurgiu cu gândul de a decapita pe cineva .

Întrebată de ce numele lui Beianu apare însă pe listele unui partid aflat în formare , alături de cel al lui Lucian Iliescu, președinta PNL a spus că nu deține aceste informații și că deocamdată nimeni nu este dispus ca în PNL Giurgiu, după toate ce s-au întâmplat, să mai existe dispute în interiorul partidului.  Atât președinta Gorghiu cât și secretarul partidului au încercat să convingă presa de faptul că numirea unui străin în fruntea partidului, la Giurgiu, este o încercare de a se pune capăt unui șir lung de disensiuni și de dispute la nivelul organizației.

Invitat să dea o declarație  Vasile Mustățea a reamintit jurnaliștilor că  doar cu puțină vreme în urmă a suferit un infarct în urma căruia i-au fost implantate mai multe stenduri.El și-a are mărturisit atașamentul pentru partidul în care se află de 15 ani, propunându-și că va fi alături de Raluca Sandu pentru a împlini ceea ce și-a propus, realizarea unui nou PNL la Giurgiu, la fel de puternic ca cel din perioada când a preluat el mandatul de președinte.

Referindu-se din nou la Ordonanța traseiștilor politici,  OUG 55, președinta PNL a confirmat faptul că este un precedent periculos și că atât domnia sa cât și colegii de partid vvor milita pentru aplicarea măsurilor  în această privință, dar că nu crede că va reuși să se impună atâta timp cât PSD-ul are majoritatea în Parlament.  La rândul ei proaspăt numita în funcția de președinte PNL Giurgiu, Raluca Surdu, a spus că deși pare greu să construiești o echipă mai ales când vii din altă parte, este convinsă că va reuși , asigurându-i pe jurnaliștii giurgiuveni  că va fi foarte prezentă în mijlocul organizației , deși pentru unii pare greu de crezut acest lucru. (Redacția)

(N.R. urmarea acestui dialog dintre reprezentanții staff-ului PNL cu presa locală, giurgiuveană o veți  putea accesa  în zilele următoare )

20150129_184305