Vestea cu adevărat tristă că un primar destoinic care a reușit să facă dintr-o șerpărie de zonă o comună cum mulți și-ar dori în țară, are probleme cu Legea,  după ce a fost  denunțat de chiar un apropiat,  m-a mâhnit. Am citit la fel de mâhnit rândurile unui jurnalist care l-a înfierat cu mânie proletară deși ceilalți  colegi ai săi, noi toți jurnaliștii din mass media locale,  ne-am mulțumit să așteptăm mai întâi concluziile finale, și  de abia apoi să ridicăm piatra.  Dacă ne va lăsa conștiința să o facem…Mi-a plăcut în schimb foarte tare atitudinea colegei noastre de la știrigiurgiu  care nu i-a fost nicio clipă teamă de oprobriul  public, așternând on line tot ceea ce gândește, rânduri pe care vi le redau în continuare și cu care sunt întru totul de acord:

Deşi se află într-o situaţie deloc de invidiat, magistraţii hotărând, se pare, emiterea unui mandant de arestare pe 30 de zile pe numele său, primarul ALIN BĂNICĂ STANCIU se bucură de susţinere în rândul politicienilor giurgiuveni. Astfel, aproape în acelaşi timp, atât PLR, cât şi PNL exprimau public susţinerea faţă de tânărul primar. Dacă liderul PLR, Toma Petcu, afirma că Alin Stanciu este oricând binevenit alături de acest partid, chiar dacă nu este membru PLR şi indiferent dacă va mai fi sau nu primar, secretarul general al ACL Giurgiu, Marian Măroiu, declara că PNL nu se dezice de Alin Stanciu, care este, în continuare, membru al acestui partid şi că liberalii sunt, în aceste momente grele pentru Alin Stanciu şi familia sa, alături de el. Deşi, de regulă, când un om ajunge la anaghie, cei din jurul său (de multe ori, cei pe care omul în cauză i-a ajutat, poate, cel mai mult) se distanţează de acesta, îl “reneagă” sau susţin că nu au vreo legătură cu persoana în cauză, se pare că în cazul lui Alin Stanciu, este vorba despre o cu totul altă situaţie. După cum se vede, acesta este susţinut nu de unul, ci de două partide – şi încă partide rivale, ceea ce nu poate demonstra decât un singur lucru: indiferent cu ce a “păcătuit”, din punct de vedere legal (şi asta vor decide, până la urmă, anchetatorii şi, în final, judecătorii), primarul din Izvoarele a ştiut să demonstreze că este un om de nădejde, un prieten şi, de aceea, probabil, chiar dacă acum trece prin momente extrem de dificile, are alături atâţia susţinători. Dincolo de şocul arestării lui Alin Bănică Stanciu, încep să se contureze, tot mai mult, adevăratele “dedesubturi” ale acestei manevre, făcute în ajun de campanie electorală (ca să nu mai vorbim de “ciudatele coincidenţe” ale arestării lui Stanciu). Mulţi încep să creadă că, de fapt, adevărata ţintă nu este Alin Stanciu, ci “un peşte mult mai mare”. Cine? Fostul vicepremier Daniel Chiţoiu, cunoscut ca apropiat al primarului de Giurgiu (chiar dacă Chiţoiu neagă acum că ar avea legături cu Alin Stanciu). Este tot mai probabil ca, de fapt, cel în care s-a vrut să se lovească să fie Chiţoiu, iar Stanciu a fost doar un “instrument” în acest joc murdar. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile în acest caz.

Așa se comportă adevărații jurnaliști. Aceștia sunt adevărații prieteni de care cu toții avem nevoie. E clar că altcineva este miza acestei mișculații politice. Trist, așa cum vă spuneam la început, este că denunțul vine din partea unui apropiat, un fost justițiar giurgiuvean care nu are nicio scuză în fața noastră oricât de bine i-ar sta roba pe care o poartă. Iată cum , încet, încet ajungem să credem tot mai tare în dictonul cu spune-mi cu cine ești prieten…, care în cazul de față ar putea suna cam așa: Spune-mi cu cine ești prieten ca să-ți spun dacă vei fi sau nu ridicat de DNA!  (Florian TINCU)

 

2 COMENTARII

  1. Iar dacă avem în vedere faptul că miercuri a fost la Giurgiu dl.Tăriceanu însoțit de dl.Chitoiu,iar primarul din Izvoarele a manifestat oarece simpatie față de fostul prim-ministru liberal,a doua zi este umflat de mascați cu tot circul mediatic.Dar ținta este mult mai sus…Se va încerca din nou batjocoritea electoratului,de data aceasta prin eliminarea sau decredibilizarea unor candidați,prin diversiunea „acoperitului”,pe motiv de incompatibilitate și alte motive care n-au nimic de-a face cu democratia.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.