PSD a dat mâna cu PNL pentru binele județului!

 

Miercuri 17 decembrie, într-o ședință ”de îndată” a fost aprobat Proiectul de rectificare a bugetului județean, după ce în prealabil vechea hotărâre fusese atacată de prefectul Nina Crișu în contenciosul administrativ. În urma acestui atac hotărârea C.J. nr. 85/4.12.2014 suspendase – până la soluționarea de către instanță cu sentință definitivă și irevocabilă – alocarea celor circa 21 de miliarde de lei trimise de la bugetul statului pentru Unitățile Administrativ Teritoriale (Primării).

Cei 18 consilieri județeni prezenți la această ședință de îndată au aprobat, la propunerea președintelui Vasile Mustățea în nici zece minute , singurul punct de pe ordinea de zi a ședinței.

Astfel s-a ajuns la încetarea valabilității Hotărârii nr. 85/4.12.2014, și adoptarea în unanimitate de voturi a Proiectului de hotărâre privind repartizarea pe UAT –uri a sumelor de 20% defalcate din TVA și alocate județului Giurgiu. În acest mod  a încetat atât războiul dintre PNL și PSD &Co, dar și cel dintre Consiliul Județean și Prefectură, pe această temă.

În expunerea sa de motive președintele Vasile Mustățea a precizat:  Ședința a fost convocată de îndată pentru că utilizarea fondurilor primite în urma rectificării de către Guvern a Bugetului de Stat reprezenta o mare urgență pentru toată lumea, întrucât acești bani se pierdeau. Noi aprobasem inițial lista cu repartiția banilor,  dar prefectul Nina Crișu ne adusese la cunoștință că atacase hotărârea noastră. Având în vedere noile prevederi instituite de noile coduri de procedură nu se mai putea face altă ședință până la 25 decembrie, iar judecarea procesului dura prea mult și județul pierdea acești bani. În urma unei foarte bune colaborări cu vice președintele Cristian Marciu (PSD), împreună am stabilit cum să nu pierdem acești bani. A fost și o înțelegere politică la nivelul vârfurilor PNL și PSD, dar și una administrativă. Părerea mea este că orice facem nu trebuie să ducă la pierderea, și pe viitor, a vreunui leu care ne vine de la stat. Deci, va trebui ca de acum încolo să negociem mult mai constructiv. Pentru a nu fi identice cele două hotărâri de consiliu s-a găsit de comun acord o soluție utilă și toată lumea a avut de câștigat.

La rândul său vice președintele C.J., Cristian Marciu, a precizat printre altele:  Așa după cum a spus și președintele Vasile Mustățea suntem în pericol să pierdem banii. De aceea, vă propun tuturor să votăm acest proiect de hotărâre, iar pe viitor să facem toate lucrurile în așa fel încât să nu ne rămână nici un leu neutilizat!”.

Astfel ,  spiritul Sărbătorilor de Crăciun a dat consilierilor mintea de pe urmă!

(Heliade CĂLIN)