Spectacolul omagial “Mihai Eminescu”, organizat de Consiliul Local Giurgiu, prin Centrul Cultural Local “Ion Vinea”, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ion Maiorescu, a reunit astăzi sute de spectatori în sala Ateneului “Nicolae Bălănescu”.

Manifestarea începută la ora 11,00 a cuprins momente artistice şi omagiale susţinute de oameni de cultură locali, dar şi de prestigiu naţional. Spectatorii au putut asculta romanţe pe versuri eminesciene cântate de Mariana Simion şi Nelu Chiripuci, cântece folk în interpretarea lui Tică Lumânare, dar şi poezii, momente biografice şi omagiale prezentate de profesorii Emil Talianu şi Mugur Burcescu, de actorul Eugen Cristea şi de poetul Ionel Muscalu.

Prin acest eveniment, municipalitatea a vrut să marcheze “Ziua Naţională a Culturii” şi împlinirea a 163 de ani de la naşterea poetului Mihai Eminescu, a cărui strânsă legătură cu oraşul Giurgiu este deja de notorietate. Din sală nu au lipsit reprezentanţi ai Primăriei Municipiului Giurgiu, oameni de cultură, profesori şi elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here