preafericitÎn cadrul conferinţei de presă susţinute în data de 27 aprilie, primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, a ţinut să împărtăşească celor prezenţi “senzaţiile” încercate cu ocazia Zilelor Oraşului (23-25 aprilie).

Cu un buget mai mic decât în anii precedenţi, Iliescu a susţinut să Episcopia Giurgiului a fost cea care a suportat întreaga cheltuială a soborului de preoţi şi a Patriarhului Daniel – prezenţi în municipiu de ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

“Am avut onoarea şi bucuria de a-l avea la Giurgiu, de Ziua Oraşului, pe omul cu cea mai înaltă funcţie în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel. Nu a fost simplu să pregătim aceste lucruri. Episcopul nostru, Preasfinţitul Ambrozie a dat dovadă de calităţi extraordinare, a pregătit foarte bine Catedrala, este un foarte bun organizator. Preafericitul Daniel chiar a rămas impresionat. Nu se aştepta ca în 4 ani Episcopia Giurgiului să vină cu atâtea îmbunătăţiri” a declarat Lucian Iliescu.

Acesta consideră prezenţa Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române la Giurgiu unul dintre cele mai importante momente de când ocupă fotoliul de primar al municipiului. “Slujba a fost extraordinară, corul atent ales. M-am bucurat că oamenii au savurat acest moment” a mai spus Iliescu, cel care a fost impresionat de faptul că Patriarhul Daniel a avut răbdare în a vizita tot şi în a sta de vorbă cu toată lumea.

Deşi a recunoscut că slujba a durat mai mult decât se credea iniţial, Iliescu s-a declarat dezamăgit de atitudinea unor persoane cu funcţii importante în judeţ şi nu numai. Dacă despre Noruţ Stănişteanu a spus că a preferat să stea mai mult la Bursa Locurilor de Muncă decât să asiste la slujbă, Iliescu l-a “înfierat” şi pe senatorul Cezar Măgureanu. “Măgureanu a avut un comportament sub orice critică. Nici nu ştie ce e ăla protocol. Spunea celor din jur că ce să facă el acolo, să îl vadă pe Patriarh? Şi au fost mai mulţi care au spus asta. Oricum, au sesizat aceste lucruri şi Patriarhul, dar şi Episcopul nostru”, a conchis Lucian Iliescu.

Bogdan VLADU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here