Constanța

ACL Constanța a sesizat BEJ și Poliția Rutieră asupra unui caz flagrant de turism electoral petrecut în localitatea Mihail Kogălniceanu, unde pe listele suplimentare din secțiile de votare 483 și 484 din incinta Grădiniței ‘Piticot’ au votat 46 de persoane din județul Botoșani. Din Constanța autocarul urma să plec spre Brăila.

Teleorman

ACL Teleorman a depus la Parchet o plângere penală pentru neglijență în serviciu împotriva președinților secțiilor de votare nr. 247 Poeni și 93 Balaci, pentru că la predarea-primirea buletinelor de vot în seara zilei de 1 noiembrie 2014, aceștia nu au verificat conținutul și cantitatea pachetelor cu buletinele de vot, deși erau obligați să o facă. Ulterior, în dimineața zilei de 2 noiembrie, au fost descoperite lipsa unor buletine de vot: la secția nr. 247 Poeni — 48 buletine de vot ?i secția nr. 93 Balaci — 9 buletine de vot.

Cluj

ACL Cluj a depus două sesizări la BEJ. Prima se referă la faptul că președintele secției de votare nr. 53, Cătană Viorica, împiedică studenții care nu au domiciliul în Municipiul Cluj-Napoca să își exercite dreptul de vot. Cea de-a doua sesizare înaintată către BEJ se referă la faptul că la secția Nr. 2, din Municipiul Cluj-Napoca a dispărut o ștampilă de vot. ACL Cluj a sesizat telefonic Poliția la numărul 112, cu privire la posibila mituire cu 50 de lei, pentru a vota cu candidatul Victor Ponta, a studenților din zona Complexului Studențesc Hașdeu. Alte nereguli identificate pe raza Municipiului Cluj — Napoca: La nivelul a 5 secții de votare au apărut grupuri masive de votanți din alte localități, votanți care s-au înscris pe listele suplimentare. Au fost identificate 16 secții de votare unde s-a solicitat urna mobilă pentru peste 50 de votanți pe fiecare secție. La verificarea efectuată la solicitarea expresă a reprezentanților ACL din secțiile de votare s-a dovedit că majoritatea acestor cereri au fost acceptate de către președinți în condiții ilegale. La nivelul a 33 de secții de votare, președinții acestora refuză eliberarea copiilor de pe listele suplimentare de vot, cu toate că decizia BEC Nr. 100 D îi obligă să elibereze aceste liste reprezentanților ACL, pentru identificarea unor posibile cazuri de vot multiplu.

Vrancea

ACL Vrancea a sesizat BEJ cu privire la incidentele din secția de votare nr. 37 din Focșani, unde în copia listei permanente aflate în secție, alegătorii sunt înscriși de două ori, în rubricile dublate fiind trecute aceleași nume, prenume și CNP. Totodată, în cadrul aceleași secții de votare perdele despărțitoare dintre cabinele de vot și cele laterale sunt transparente, permițându-se violarea secretului votului. Astfel, un alegător a arătat prin perdeaua despărțitoare buletinul de vot reprezentantului PSD din secție. ACL Vrancea a sesizat BEJ privind solicitările depuse pentru urna mobilă din com. Gologanu, jud. Vrancea, aflate pe raza secțiilor de votare nr. 175 și 176. Solicitările pentru urna mobilă au fost însoțite de adeverințe medicale susceptibile a fi false, având în vedere faptul că medicul a cărui parafă se regăsește pe toate adeverințele nu se află în localitate de două luni.

Neamț

Alianța Creștin Liberală Neamț a sesizat autoritățile competente, de încălcări ale legii electorale transmise sub numele PSD, și anume apeluri și SMS-uri de la o adresă web, cu server în Vietnam și anume WE2sms, prin care se încearcă controlarea rezultatelor și prezenței la vot. Există secții în care prezenta la vot pe liste suplimentare este nejustificat de mare ( de exemplu SV 134 Roznov unde la ora 13 aveam o prezentă de 46 persoane pe liste suplimentare, SV 161 Bălțătești unde mai mult de 30% din total număr alegători prezenți au votat pe listă suplimentară — 104 voturi—, SV242, Dămuc, unde avem 50 de voturi pe liste suplimentare, adică 20% din total votanți). SV 225-226, Cordun au fost solicitată urna mobilă pentru 29 de persoane cu încălcarea dispozițiilor legale. ACL Neamț va sesiza organele abilitate cu toate aceste aspectele privind încercările PSD de fraudare a alegerilor.

SIBIU

ACL Sibiu a sesizat Biroul Electoral Județean semnalând persoane despre care există indicii că influnțează intenția de vot a alegătorilor. De asemenea, s-a semnalat distribuirea de materiale electorale și buletine specimen de vot având ștampila aplicată pe candidatul Victor Ponta.

CARAȘ SEVERIN

ACL a depus plângere penală împotriva a patru persoane, trei dintre aceștia fiind președinți ai unor secții de votare și unul locțiitor al unui președinte, întrucât cei patru sunt membri PSD: Acest lucru este ilegal iar ACL a depus plângere penală pentru fals în declarații comis de cei patru.

DOLJ

ACL Dolj a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție în legătură cu cazuri consistente de transport al persoanelor către secțiile de votare, lucru care contravine legii. ACL Dolj a sesizat BEJ formulând o cerere de retragere a acreditării unui observator care deține funcția de viceprimar PSD în comuna Izvoarele.

Departamentul de comunicare al ACL