20150507 - Buletin de presa 07.05.2015 3

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit un bărbat,  care încerca  să intre ilegal în ţară, ascuns într-o zonă periculoasă a unui TIR

 

În data de 05.08.2015, în jurul orei 00.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Volvo, un cetăţean iranian care transporta, conform documentelor de însoţire ale mărfii, stafide din Iran pentru Cehia.

Cu ocazia controlului de frontieră, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari, a descoperit un bărbat ascuns sub remorcă, aşezat pe suportul roţilor de rezervă. Persoana în cauză nu avea asupra sa niciun document de identitate şi nu vorbea nicio limbă de circulaţie internaţională. La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu ştie cum a ajuns persoana respectivă pe osia mijlocului de transport.

Conform  protocolului româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migrantul au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Marian TARU)